Йога и динамика – пътят към желаното тегло

Йога и динамика

За да отслабнете трябва да се подложите на строга диета, а за да поддържате едни и същи килограми, то решението е йога.

За какво помага йога динамика

Йогата ще ви помогне да достигнете желаното тегло и да го съхраните за дълго. За да постигнете максимален ефект от йога упражненията то трябва да запишете курс от по 3 часа седмично за час и половина на сеанс.

Ако искате да стопите по-бързо излишни килограми, може да включите в програмата си бягане или разходки.йога динамика

Къде да практикуваме йога динамика

Школите предлагащи обучение по йога умения са няколко вида – аштанга, хата, айенгар.

Истинското значение на йога е „единство”,а кой вид йога ще изберете е без значение, т.к. и трите модела учат на едно – уединение на духа с тялото.

С йога упражненията си ще направите тялото си по-стегнато и по-силно, а това ще окаже положително влияние и върху самочувствието ви.

Важно е правилното изпълнение на асаните, но това се научава с времето и практиката.

За да отслабнете с йога упражнения е важен и режимът ви на хранения. Хапвайте сутрин на закуска по-късно, а вечерята вземайте по-рано.

Специфики на йога динамика

Три са елементите ни в тялото, които го изграждат, според аюрведа – въздух, огън и земя. За хората с наднормено тегло преобладаващ е третия елемент, затова е добре да не закусват сутрин преди 10.00 ч., а със ставането да изпият само чаша топла вода с лимонов сок.

За хората, които искат да свалят килограми с йога ефекта, се препоръчва основното ястие да е на обяд, а вечерята да се вземе до 18.00 ч. или въобще да се изключи от менюто.

Избягвайте пикантни и силно подправени храни, те нарушават баланса в рецепторите ви, което води до преяждане поради липса на усещане за ситост.

Сладките храни са изключително нездравословни и забавят метаболизма.

Избирайте храната си според желанието на организма ви, не непременно според това, което ви се предлага. Организма най-добре знае какво му се приема.