Анти-схващания за здравословен живот

здравословен живот

Какво се крие в анти-схващания за здравословен живот? Къде е паралелът на здравословно и свръх допустимо?!

За жалост много са ленивците сред младите, забързани и съвременни хора, които предпочитат да не правят нищо, дори да разполагат със свободно време.

Нека разкрием някои анти-схващания за здравословен живот:

Понякога първопричината за този мързел се крие още от ранното ни детство.

Много често родителите забраняват обичайни, ежедневни, детски прищевки, налагайки ги със забрани – „Не подскачай”, „Не тичай”, „Не пълази” и т.н. Често деца с такова минало се превръщат в мързеливи и лениви възрастни, които предпочитат насладата, която да удовлетвори сетивата и да създаде усещане за комфорт в топлото легло, диван, пред мускулната радост;

здравословен живот

Друг лош момент от детството ни може да се окаже някое разочарование в часовете по физическо възпитание. Много от децата обичат себедоказването, индивидуалността и възможността за постигане на реални успехи. В учебните занятия, пък и в допълнителните спортове, този момент, често се пренебрегва, а това може много да накърни детското достойнство.

Често и много сред нас правят нещо само, за да са в крак с модата и да не се отличават от другите. Днешното време ни кара да сме динамични, да сме добри в семейството, на работа, сред приятелите, да имаме добър социален статус, но не винаги и само това е достатъчно, че да ни накара да заобичаме телата си и да спортуваме заради самите нас.

Ако сте млади и влизате в нормалните норми за телесни килограми е добре да бягате, но ако сте над 30 години, не сте тичали никога и сте над килограмите за ръста си, бягането може да доведе редица проблеми. Препоръчително е да се разхождате с бързи темпове. Много нашумялата техника на кардио се оказва неефективна при по-пълните.

Установено е, че ежедневното и умерено ходене в рамките на километър и половина води до добро здравословно състояние за дейността на сърцето и спомага постепенното намаляване на телесното тегло.

Къде е вашата мярка за здравословен живот, може би вече сами откривате!