Искаш ли всичко и на момента

Искаш ли всичко

Искаш ли всичко и на момента?!

Споки! Всички хора са така, независимо от пол, възраст и социален статус!

Някои направени изследвания и статистики сочат, че жените са перфекционистки в живота, работата и любовта.

Те винаги се сравняват с другите и това ги кара да са два пъти по-нещастни от мъжете.

Дали е така обаче, потърсихме и мнението на специалистите.

Всички ли искат нещата да се случват сега и на момента?!

Ето, какво казват те:

  1. Психолозите са разработили различни методи са справяне с депресия и депресивни състояния. Какъв подход избират жените е строго индивидуално и въпреки това всяка от нас залага не едно от 4-те неща, а те са – шоколад; контрол над мисли, чрез действие и динамика; шопинг терапия или срещи с приятелки.
  2. Според психологична карта, може да се установи как нареждаш приоритетите си. Тя залага на 4 неща – пари, кариера, брак, дом. Кое ще поставиш в центъра и искаш ли всичко, зависи отново от индивидуалността ти.
  3. Всеки човек прави грешки, но кое истински смяташ за провал в твоя живот – дали това е набелязан план и цел, която не си реализирала; дали е секс с човек, който не те е оценил; дали си наранила близък човек в стремежа си да се покажеш; а може би си поставила нещо друго на по-предна позиция пред професионалното си израстване. От теб зависи, как ще промениш нещата в твоя полза. Достатъчно умна си сама да действаш, дори само да си мислиш, че искаш всичко.
  4. Поне един път имаш право в живота си да не си това, което всички познават – какво ще избереш?! Дали това ще е екстремно пътуване до Тайланд, зарязвайки всички ангажименти у дома; Дали ще наречеш свекъра у свекървата си еснафи; Дали ще се явиш на кастинг за звезди и нови таланти или ще изтеглиш грандиозен кредит за скъпа придобивка, чиято инвестиция е невъзвръщаема?!
  5. Никой не е идеален, дори мъжът на мечтите ти. И сега ти трябва да прощаваш. Кое всъщност би простила и на какво не си способна – липса на твърдост; нетолерантност; скъперничество; изневяра?!
  6. Вгледай се в себе си и си дай равносметка, кога си се чувствала истински щастлива. Дали това е резултата от последната диета; дали, когато си хвалена за постиженията си или когато сама постигаш целите, въпреки, че на пръв поглед изглеждаха невъзможни. Може би щом си успяла веднъж да постигнеш мечта, нищо не може да се изпречи на пътя ти за следващата такава. Е, дали е време и искаш ли всичко и на момента?!

Каквито и отговори да даваш, „искаш ли всичко и на момента“ на ясно с много неща. Специалистите съветват да следваш и някои от техните съвети, а те са:

Прощавай, защото живота не е толкова дълъг, че да губим скъпите си хора; Глези се, за да се чувстваш в хармония със себе си; Надживей страховете си, та дори това да те накара да скочиш с бънджи от 70 метрова кула; Направи нещо щуро и нетипично.