Модерни прически за елегантни моменти

прически

Коя дама не обича да се поглези, а щом заговорим за най-женствената черта, то косата с всевъзможни прически, заема първо място.

Сега е лято и повечето от представителките на нежния пол забравят за грижата по прически, носят косите все прибрани, че и почти само на кок.

Предлагаме ви няколко начина да разнообразите прическата, поне за специалния повод, за романтичната вечеря на плажа или за дискотеката.

За целта забравете за ластичките и шнолите, които така вредят на красивата и жизнена коса.

Ето и 5 модерни, ефективни и женствени прически:

  1. Нежни букли – може лесно да ги направиш с ролки или ленти хартия (в случай, че не разполагаш с първото под ръка). Раздели косата на части, напръскай с фиксант, стилизант или каквото подходящо имаш, наведи така, че да пада напред и започни от бретона (косата около лицето). Отделяй малки кичури и ги навивай около всяка ролка/хартийка. Стегни така. Остави да престоят поне 30 минути на главата ти и след това свали. Ще имаш естествени и много красиви къдри, които ще те обгърнат в изцяло нова визия за цяла нощ.
  2. Гладък шик – ясно е, че тук участие и водеща роля има пресата за изправяне на коса. Преди това ти предлагаме да освежиш връхчетата, ако се налага, да подрежеш бретона и да действаш.
  3. Като прима балерина – обещахме ти, че няма да се налага да връзваш косите. Не и стегнато. За целта прибери дългата коса отзад и ниско на тила/врата. Навий естествено в руло и забоди само една игла, фиба или шило. Нали се сещаш, както онези в японските прически. Ако разполагаш с дървената такава ще е по-естествено и няма да уврежда косата ти.
  4. Бъди като дива от киното – с прическа номер едно от червения килим може да си и ти. За целта не ти е нужно нищо повече от дузина ролки или маша за къдрици и в стил мерилин монро да навиеш всеки кичур коса. За целта трябва да обърнеш вълните навън. Използвай и пяна за коса или друг стилизант с фиксация.
  5. Ако имаш къса и руса коса, подобно на Мерилин Монро може да направиш нейната версия на прическа, но със съвременен привкус. За целта, докато е влажна косата втрий стайлинг пяна, хвани всеки кичур по отделно, навий на руло и захвани с фиба докато изсъхне. След 15 минути освободи косата и придай секси завършек с помощта на стилзант за мокър ефект. Разроши за повече естествен и непринуден акцент.