Интелигентни решения в медицината

Интелигентни решения в медицината

Здравето се оказва все повече въпрос на лична грижа и отношение, а зад това се появяват все по-иновативни и интелигентни решения в медицината.

На световния пазар се появяват контролни апарати и помагала за лечение на различни заболявания. Тези новости създадоха истински бум сред хората, а за да може да ги притежаваме е добре да сме информирани:

Вижте тези интелигентни решения в медицината:

  1. Лепенки срещу болка – както в кинезитерапията, лечение с електрически микроток е възможно благодарение на специални лепенки. Те са електроди, свързани с кабел. Това е едно от многото интелигентни решения в медицината, което предлага 300 часова терапия, която премахва болки в гърба, мускули, главоболие и предменструален синдром.
  2. Инфрачервена светлина против мускулна треска – лампи с инфрачервени светлини спомагат за намаляване напрежението в мускулите. Ефикасността и безвредността им все още не са напълно доказани.
  3. Шина против хъркане – милиони са хората, които хъркат, но с новата шина това вече  ще се промени. Тя определено е едно от откритията и интелигентни решения в медицината. Тя деликатно, позволява на долната челюст да се изнесе напред и да намали хъркането в 80% от случаите.
  4. Интелигентна четка за зъби – четката прави 15 хил. движения на минута, но наред с това дава сигнал на притежателя си, кога е време да смени страната на триене. Предлага 6 различни възможности на миене на зъбите.
  5. Затоплящ колан – функцията му е да облекчава болките в кръста. Работи благодарение на загряващо устройство и излъчва постоянна топлина в рамките на 8 часа. Коланът предлага коригираща се дължина.
  6. Ръкавици за преглед на гърдите – изследването, моето всяка жена трябва да прави, за да се предпази от рак на гърдата, сега предлага алтернативна и интелигентна възможност. Към ръкавицата за преглед върви DVD с книжка, торбичка за баня и календар.
  7. Гипсова превръзка с предпазител – този предпазител има за цел да предпази от намокряне гипсиран крайник. С него свободно може да се влиза в банята и е допустим за ползване от всяка възраст над 4 години.