Топ 3 минерали, които се справят с пролетна умора

пролетна умора

Пролетна умора – какво е това, кога се проявява и как да се справим с нея. На тези и други въпроси, потърсихме отговори сега:

В края на пролетта и със задаващият се летен сезон, природата се възражда, а силите на човек сякаш „окапват“. Преумора, натоварване, тежест, изтощение, придружени от чувство на болка и всичко това оказва влияние и създава повехналия вид.

Пролетна умора – кога се проявява!

Забързаният ритъм на живот, постоянният стрес, недоспиването, честите диети водят до изтощение на организма и загуба на естествената хубост. Появяват се тъмни кръгове под очите, тена посивява и всичко това видимо и осезаемо личи на кожата и физическата ни способност.

Специалистите съветват в периода на пролетна умора да се набавят допълнителни минерали, които да допринесат да се почувстваме по-жизнени, да имаме здраво тяло, красива фигура и сияен вид. Ценните минерали и витамини помагат на тонуса и външността ни да се справят по-лесно с пролетната умора. Класацията на ценни минерали отбелязват.

  • Калций

Защо е важен за тялото ни?

Калцият изгражда костната система и зъбите, нокти и коса. Липсата му води до чупещи се нокти, накъсване на косъма и заболявания на зъбите. Това обяснява и защо при жени в менопауза, съществува риск от остеопороза.

Кое води до недостиг на калций?

Причините са много, а ниското съдържание на витамин Д допринася това да се случва. Той регулира обмяната на калция. Към липсата се нарежда и некачествените продукти, които изобилстват по магазините. Допринася и изразходването в прекомерни размери на самия биоелемент.

Не бива да се допуска дълго лишаване на организма от калций, защото може да доведе до развитие на остеопороза.

  • Магнезий

Защо е важен за тялото ни?

Магнезият си партнира с калция и допринася за здравето на костите. Той е важна съставна част от красотата и женствеността на всяка дама. Грижи се за косата и ноктите и е част от макронутриентите. Поддържа нормално кръвно налягане, сърдечен ритъм, кръвна захар.

Кое води до недостиг на магнезий?

Активно спортуващите хора губят много минерали, в резултат от обилно потене. За първи симптоми при липса на магнезий служи умората, а често хората е преборват с кафе.

  • Цинк

Защо е важен за тялото ни?

Цинкът, действа ефикасно срещу омазняване на кожата и косата. Той помага и в борбата с акне. Когато количествата на този минерал са недостатъчни се появява себорея и кожни раздразнения. Цинкът е важен не само за силен имунитет, но и за добър външен вид.

Кое води до недостиг на цинк?

Според изследванията около 30% от здравите хора в напреднала възраст страдат от лиса на цинк. Когато се опитват да спазват хранителен режим с ниско съдържание на мазнини, те често изключват червеното месо, а то е източник на цинк.