Има ли живот след 40-те години

Живот

Когато бяхме деца, възрастта на онези, след четиридесет годишна възраст се възприемаше като старост. Но все още никой не е успял да забави хода на времето и в живота на всеки идва един момент на осъзнаване, а именно, че половината от времето ни е преминало.

Някой може лесно да преодолее върха, някой трудно да приеме факта, че част от младостта е приключила и навлиза в нов етап – зрелостта.

Според средната жената на 40-годишната е крайъгълен камък. Тогава животът след четиридесет е пълен с невероятни открития. Тогава жената на 40+ не се интересуват толкова от модните тенденции, но по рафтовете у дома й има биографии на известни хора.

Все по-често, жената на четиресет години се впряга, че има нови бръчки и бели коси, но осъзнава, че излагането на слънцето и стреса, наистина вредят на вида й.

Защо избягваме мисълта за старостта?

На 40-години жената мечтае да има дълга коса. Тогава осъзнава, че косата й е станала вяла, скучна и рядка. Четиридесет години са далеч по-стилни за подстригване и фризьор поне веднъж месечно.

В възраст след 40-те искаме да идеализираме миналото! Изглежда, безоблачно, забравяме кавгата с приятелите, гледаме на всичко през розови очила.

Що се отнася до спорта, това е полезно хоби, което ще избави от болки в гърба, болки в ставите и мигрена. Ако след 20 години отидете на фитнес, то за 40 години спорта е важно да бъде с мярка.

В битката за красота и удобство сме свикнали да носим балетни обувки, ортопедични обувки, маратонки и безформени пуловери, които не се мачкат и не предизвикват дразнене. Сега сме изненадани от въпроса: „Как мога да стоя на токчета по цял ден и да не се уморявам?“

Постепенно губи значението цвета на дрехите и съвпадението му с гардероба. Предпочитание се дава на неща, които не влошават здравето.

Извън това ни принуждават идеи за цените на естетичната хирургия. Решение за операция не всеки взема, но интересите на голямата част са големи.

Помниш ли, когато се закле, че никога няма да се държиш като майка си? Странно? Но, сега сте станали точно копие – хленчите, при коментирате на деца: „Майко, ти си станала като нашата баба.“

Живот

В четиридесет години идва ясното разбиране за всичко в света: време, здраве, сила, надежда, енергия. Средствата могат да бъдат изчерпани, за съжаление не сте мислите за това преди 10 години.

Живот след 40

Интимността в живота на четиридесет години не може да се сравни с две десетилетия по-рано. Изглежда, че тези 40 са време за най-добрият секс и са допълнителен бонус към вашата възраст, защото точно сега добре познавате, тялото си и тялото на партньора.

На тази възраст разбирате, че живот има, но той не е безкраен, а някъде в далечината се вижда хоризонта.

Усещането, че минава много време ви помага да се отървете от лоши отношения, скучно, да не губите време за глупави хора. Има насоки, има ценности, които ви карат да се промените.

Защото животът ви е изчезнал? Не позволявайте това да се случва от тук натам. Ако имате нова връзка, може да ви вдъхнови, да възприемете като подарък от съдбата.

Обичате ли да инвестирате в дом, семейство, деца. Щастлива ли сте да прекарате цялото това време, пари и емоции.

Четирийсет години също се отбелязват, като най-плачливите години за една жена. В тях много дами се отдават на благотворителност и дарения, отглеждане и помощ за бездомни котки и кучета, непознати със заболявания. Тогава липсват тийнейджърите, които са вече пораснали деца и всички причини за сълзи и състрадание.

Всички думи, които ви казват, всяка фраза е скрита в душата и сега е толкова важна!

Когато сте под четиридесет, осъзнавате, че въпросът за деца, вече е решен. Планове за бъдещето са по-лесно постижими. Всичкото свободно време за семейството, всяка минута, която се опитвате да бъдете с любимите си хора бихте отелили на света.

Говорейки за възрастта на 50-60 години, вече знаете, че основната задача е да поддържате здравето, за да реализирате във времето и да бъдете помощник на вашите деца и внуци.

Не забравяйте, мъдрата фраза на герой от известен филм, в която се казва:

[bctt tweet=““На 45 животът е само в началото!““]

Успех и на добър път след 40-те!