Хомеопатия и природни лекове срещу кашлица

Знаете ли, че още в далечната 1611 г. в град Париж по времето на монаси от ордена на Блажената Дева Мария от планина Карамел се правили етерични масла от карамелит. Създателите на този природен еликсир ревниво пазели тайната рецепта, идваща от богатия растителен свят на планина Карамел.

Местните монаси по онова време, разкрили лечебните свойства на билките и създали чудни рецепти.

Лечебната сила била заложена в продуктите на много ментови бонбони и капки за лечение на различни заболявания, в това число кашлица. В състава на природните есентиални масла се включвали над 10 билки.

Пчелни продукти срещу упорита кашлица. Сред тях са:

Анасон – действието на анасон е от отбъдващо на лигавицата и абсорбира излишни газове. От плода на анасон се добиват антисептик и спазмалтик.

Касия сена, майчин лист – популярно е от миналото още в азиатската народна медицина. Има облекчаващо действие и спомага благоприятно при стомашни проблеми.

Цвят на лавандула – има успокояващо действие. Използва се при главоболие, стомашни проблеми, нарушения в съня, при невралгии, болки, ревматит и с ревулзивен ефект.

Карамфил – има благоприятно действие над стомаха.

Ментол – има спазмолитично действие над храносмилателната система, благоприятства при чревни неразположения.

Салвия, конски босилек, градински чай – лекува възпалено гърло, проблеми с венците, катари и стомашни оплаквания.

Мащерка – успокоява кашлицата и действа отбъбващо на наносната лигавица, има благоприятно действие над храносмилателната система.

Лимоново масло – добива се от корени на зелен лимон и има освежаващ аромат, който повлиява и при външно приложение.

Маточнина – стимулират оросяването, укрепват и действат спазмолитично. Листата от маточина в изсушено състояние имат силен аромат на масло от лимон. Те действат успокояващо, стимулиращо, укрепващо, спазмолитично.

Мускатово орехче – използва се главно в кулинарията. Маслото от мускатово орехче действа успокояващо и подобрява храносмилането.