Хлорела – всичко за мощната супер храна

Хлорела известна под латинското Chlorella, хлорелата е вид зелено едноклетъчно, което има микроскопични размери водорасло и съдържа голям брой хлорофил. Хлорелата е най-богата по състав от всички организми на земята и е мощна супер храна.

Тя има способността да пречиства организма от най-тежките метали  да се грижи за храносмилателната система. Какво още е полезно да знаем около това едноклетъчно водорасло, нека разберем сега:

page1

Състав на хлорела – с характерният си тъмнозелен вят водораслоо хлорела снябдава организма с важни състави на бета-каротен, желазо, витамин В12 и протейни (в около 60%). Хлорелата е богата още на цинк, манган, натрий, калций, провитамин А, витамини от група В и витамин С, Е, К, както и фолиева киселина, биотин и инзитол. Самата хлорела е богата на растежен фактор. Уникално свойство на едноклетъчната хлорела е, че съдържа само една клетка, която притежава всички необходими органи за своето съществуване. Водораслото синтезира, благодарение на слънчевата светлина и въглеродния двуокис. Щом достигне размер 8-10 микрона, клетъчното ядро се дели два пъти. По този начин от една клетка се образуват 4 за ден. Няма друго растение, което да умее да се дели така бързо. Хлорелата има силно детоксикиращо действие, което прави продукта изключителен в борбата с различни отравяния, тежки метали и токсични вещества.

Hlorela

За какво помага хлорела на организма – тя засилва функцията на имунната система. Научни изследвания показват, че екстракт от водорасло хлорела стимулира микрфагините и покачва клетки В и Т.. Това води автоматично до антитуморен ефект, противовъзпалителен ефект и противовирусен ефект. Холерата се използва успешно при намаляване въздействието от лъчетерапия. Тя се използва още за заздравяване на лигавицата, стимулира перисталтиката на червата и се брои успешно със запека. Хлорелата спомага за умножаване на здравословната чревна флора. В нея се съдържа хлорофил, който изпълнява роля като хемоглобина в еритроцитите, а това я прави с благоприятно въздействие при анемия. Нещо повече Chlorella не само увеличава кръвта, поради желязото, с което обогатява организма, но и предпазва успешно от желязо дефицитна анемия.

Hlorela 3

Кога трябва да се приема Chlorella – приемът на хлорела е добре да бъде редуван с други микроводорасли. Подходящо за комбинация и заместител е Спирулинът.