4 метода за излизане от криза Хипохондрия

Хипохондрия

Знаете ли, какво е хипохондрия?!

Едва ли сте първият или последният, страдащ от някакви симптоми, които само на вас са известни, казват му хипохондрия.

Когато споделите с джипито за опасенията си, за болката или неразположението, наред, че ви гледа странно и ви убеждава, че сте прекалено млад/млада и не може да страдате от това и онова, вие вътрешно усещате, че не всичко е наред с тялото ви.

4 метода за излизане от криза Хипохондрия

Пардон, може да е и душата. Преди да сте успели да убедите и докторите, че сте „нелечимо“ болни, предлагаме ви няколко техники, с които да се опитате сами да подобрите вътрешното състояние, баланс и хармония, както и да поговорим за хипохондрия, като разумна алтернатива за изход от нея.

Практикувайте дълбоки вдишвания и издишвания

Правете го по няколко пъти дневно и когато сметнете за необходими. Повторете го поне 5 пъти. Так ще набавите достатъчно кислород в организма и мозъка.

Визуализирайте позитивизъм – за целта затворете очи. Представете си нещо, което ви кара да се чувствате комфортно и добре. Това може да е място, вода, въздух, дете, животинка, цвете и всичко, за което се сещате и ви кара да сте щастливи.

Заловете се за дейност

Когато усетите криза започнете да правите нещо. Хипохондрията ще се разсее. Пазаруване, домакинстване, градинарство, четене, гледане на филм и всичко, което ангажира мозъка ви е добра идея.

Поговорете с някого

Хората така сме създадени, че не може да задържаме нищо лошо в себе си. Така е и с видимите, така е и с невербалните неща. Ето, защо споделете с някой дори да знаете предварително отговора. Когато човек сподели, това, което му тежи се освобождава от тревогата, напрежението и потиснатостта.

Подкрепа и разбиране

Подкрепата от страна на близки, спорта, интересните занимания, които повдигат духа и тялото са само част от нещата, които допринасят за справяне с пристъпите на хипохондрия.

Спорта като цяр!

Практикуване на йога, медитация, източни боини изкуства са един от най-добрите начини за справяне с хипохондрията.