Хапче АНТИ бебе – какво идва с него

ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИ

„Винаги се чувствам добре, когато съм на хапчета“, едва ли има жена, която може да го каже и при все това се спираме точно на темата за не кой да е хапчетата анти бебе (демек противозачатъчно).

Всички знаем, че те имат редица странични ефекти и едва ли някой може да ни укори (та дори да е доктора), че избягваме да ги приемаме.

След като хапчето ви кара да се чувствате зле сменете го или потърсете по-алтернативен заместител. На пазара има множество разновидности и всяко от тях може да се отрази по различен начин.

Помисли добре за друга мярка!

Ето и някои от най-честите случай, в които не кои да е, а именно контрацептивните хапчета объркват напълно нещата:

  1. Мигрена – тя е предизвикана от спада на естроген преди цикъла. Желателна е консултация със специалист и понякога смяна на медикамента хапче анти бебе.
  2. Гадене и повръщане –противозачатъчни с естроген често дразнят стомаха. Положителната страна е, че бързо отшумява повръщането и организма свиква сам с хормоните.
  3. Липса на сексуално желание – хапчета с тестостерон намаляват желанието за секс и това е обичайно. Често се предписват комбинирани противозачатъчни, които отвеждат мъжкия хормон на място, където го правят неактивен.
  4. Кървене – жените, които ползват хапчета със смес от естроген и прогестин имат по-лека менструация. Не са редки случаите, при които се наблюдава и нередовно „зацапване“. Ако кървенето продължи дълго време, лекаря може да предпише и монофазни лекарства, наред с хапчето АНТИ бебе.
  5. Смяна на настроенията – научно не е установено, кои хапчета как влияят при различни жени, но понякога само смяната им действа положително.
  6. Акне – тези с прогестин допринасят двойно повече образуване на черни точки. Предписването на други контрацептивни може да окаже положителен ефект на кожата.
  7. Напълняване – хапчетата против забременяване, съдържат повече естроген, а той предизвиква задържане на води. Спиралите са по-добър заместител.

След неформалните анти ефекти от хапче АНТИ бебе, помислете сама, дали си заслужава риска самоназначение или бягайки от еднин скачат на друг. Като от трън, та на глог (че по-висок).