Грим, вдъхновен от магията на приказки

Винаги сте искали да изглеждате зашеметяващо, независимо от повода, социалното положение или финансовите възможности. Сега, специално за вас избрахме нещо по-нестандартно и различно – Грим вдъхновен от приказките и по-скоро от приказни героини – красавици, фей, кралици, обикновени момичета.На тези анимирани красавици желаят да приличат не само малките момиченца. Ако все още искате да сте зашеметяваща на фирменото парти, на романтичната вечеря или на друг важен повод, то изберете една от тях, в която да се преобразите сега:

грим на пепеляшка

Пепеляшка – красотата й е земна, естествена и девическа, затова и гримът не бива да прекалява с находчивост. Бъдете умерени и прецизни в нанасянето му. За очите използвайте очна линия, нежни сенки и малко молив. Тенът трябва да е светъл, а скулите леко подчертани. Поставете малко прасковен руж, а устните в нежната гама. Не ползвайте тъмни нюанси и подсилете само с гланц за устни.

 

 

 

 

sneganka 2

Снежанка – не питайте огледалцето, коя е най-красивата на земята, а застанете пред него и създайте нейния образ. Характерни за Снежанка са алените устни с червен цвят, черно подчертани очи, тен направен с фон дьо тен и пудра и малко черен молив на веждите. Ще постигнете снежно-бяла й кожа и красиво изрисуваните вежди като фино нанасяте от грима. Не прекалявайте излишно, за да не създадете обратен ефект. Очната линия трябва да е деликатна, за да не отнема акцента на устните.

 

грим снежната кралица

Снежната кралица – ако още не сте се сетили тя, тя е онази снежна и завладяваща, която дори Анджелина Джули изигра в най-новата филмова продукция за „Снежната кралица“. За да се доближите до образа й използвайте ледената гама – бяло и синьо. Създайте илюзия за скреж. За целта изберете сиви и сини сенки за клепачите. На миглите може да използвате изкуствени, за да акцентирате на очите. Тенът отново остава светъл, а устните покрити с коралово червило. Направете блясък в очите и изберете гланц за устни с матов финиш.

 

rapuncel6Рапунцел – най-забележимото в нея е косата и въпреки, че тя е гъста, дълга и плътна, това не означава, че по лицето и няма никакъв грим. Тук може да доминират очите. Опушен грим в тъмни нюанси, нежен фон дьо тен за сияен вид на кожата и малко розов гланц на устните брилянтния грим за вида на тази героиня. За да не заприлича гримът на карнавален поставяйте леки и ненатрапчиви нюанси. Използвайте грима, за да подчертаете чара си, а златната коса ще е водеща в цялото представяне.

 

krasavicata i zvqra 4

Красавицата и звярът – казва се Бел и е една от любимите, фини и нежни красавици на анимираното кино. Роклята и е жълта, гримът естествен, а топлите цветове сякаш сияят около й. За целта използвайте светлобежов фон дьо тен, лек руж, и опушен грим в кафяво. Внимавайте с представяне на лицето. То трябва да е нежно, фино и гладко. Загадъчно подчертайте скулите.

 

5

Ариел – огнени коси и много вода. Сега е момента да се възползвате от сините възможности на морската не обятна шир и да я представите върху лицето си. Добре е да имате червени коси, но дори да са в друг цвят няма страшно, стига да докарате грима на Ариел. Акцентирайте върху очите. За целта нанесете кремообразни или сухи сенки на горните клепачи, може да добавите синьо-зелено и черна спирала на миглите. Нека всичко друго остане на заден план. За червило спрете се на телесен цвят или гланц за устни. Може да добавите малко руж и пудра за повече тен.

 

грим на Червената шапчица

Червената шапчица – освен червения тоалет, при тази героиня преобладава аленото червило и момичешки розовите бузи. За да подчертаете тези черти наблегнете на фин фон дьо тен, които да направи кожатасвжа. За румени бузи използвайте прасковен цвят, а за устните ягодов гланц. Очите очертайте нежно с черна спирала.