Господарката на картите Таро

карти Таро

Коя е тя Господарката на картите Таро?

Кой от нас, не си е задавал въпроса, какво го очаква в бъдещето и кой не е искал да надникне в магическия свят и способностите на картите Таро?

Там, където няма скрито покрито.

Кой не е пожелавал да знае, какво му вещае съдбата и как да контролира звездните поличби?!

Нека заедно навлезем в дълбините на една изключителна дама, превърнала се в символ на цяла една епоха.

Нейните изобретения са ползвани и до наши дни от съвременни предсказатели, за какво говорим ли, погледнете това:

Коя е мадам Ленорман

Тя е прочута ясновидка, живяла през XIX в. Руския цар Александър я отрупвал с диаманти за предсказанията й. Наполеон я пратил в затвора, защото му предрекла, че ще се раздели с любимата си съпруга Жозефина. Но, дали картите Таро лъжели?!

Целият живот на мадам Ленорман е обгърнат с мистерия и дори няма сигурни данни, че е родена на 7 май 1772 г. в Алансон, Франция.

За Мадам Ленорман не е запазена информация на портрет как е изглеждала, съществуват само писмени данни.

Дали това се дължи единствено на поверието, че всички гадатели са обгърнати от мистерия или животът й е оказал влияние над този факт, не е напълно известно.

Псевдоним ли е Всевиждащата монахиня

И днес, Париж е европейска столица на окултизъм и център на езотерика, а дали началото не започнало и с таланта на Мари. Като малка тя била изпратена от баща си, търговец на платове да учи в девическо училище. Поради факта, че била палаво детето, често срещала неразбирателство със старите и монахините.

Един ден, когато баща й починал, семейството им се разпаднало, а загубата по наследството му наложила прекъсване на образованието на Мари. Така тя се премества в Париж, където започва да работи като шивачка. Докато вземала мерките на видни и знатни дами и поставяла карфиците тя предсказвала бъдещето им.

Тайната й се криела не само в картите Таро, но в това, че имала изключителна интуиция. Тя познавала характерите на хората, без да има много контакти с тях. По онова време в Приж се тачели много окултните науки. Те били на почит в цял Париж и дори се преподавали като учебни дисциплини.

Магически салон

Мари създава свой собствен салон, следвайки „модните тенденции“ на Париж за развитие на магическия свят. Салонът й получава името „Мадам Ленорман“ и се намира на ул. Рю Турнон“ 5.

В началото Мари гадаела на кафе и яйца, а едва по-късно открила картите Таро. С годините вложила личен опит и направила свои карти, които днес са известни като картите Таро. Те съществуват от над 200 години и до наши дни не са загубили магнетичната си сила. Те са широко разпространени по целия свят и се използват за предсказване на бъдещето от много хора.

Мадам Ленорман грешала твърде рядко в предсказанията си, хора от целия свят и най-вече богатите се стичали пред двора й. Така гадателката на онова време придобила световна слава.

С годините и контактите, които връзвала Ленорман дарбата й ставала все по-велика. Така се запознала и с Жозефина дьо Боарне, за която в онова време никой не предполагал, че ще бъде императрица.

В двора на ясновидката става и срещата на великия Наплеон. Тогава гадателката му казала, че вижда корона над главата му и, че една от приятелките й ще бъде негова законна съпруга. Това накарало Наполеон да избухне в смях, но в никакъв случай не променило очакващите събития.

Свобода и богатства или затвор и лишения

Много ползи и страдания, донесла дарбата на Мадам Ленорма. Така с предсказанието си за властта и личния успех тя предрекла и живота на Наполеон. С това спечелила доверието му и години наред била отрупвана от внимание, безсметни богатства и почести. Това продължило до деня, когато не му съобщила, че вижда края на съдбата му с Жозефина.

Наранен Наполеон, хвърлил ясновидката в тъмницата и се отрекъл от способностите й. Не след дълго, благодарение на множеството си поддръжници от висока класа Мадам Ленорма излязла от затвора. Тя продължила да се занимава с ясновидство, астрология, тълкования и картите Таро.

Гадателката видяла собствената си смърт

Популярността на известната пред вестителка не загубила силата и обаянието си. Дори руския цар Александър разчитал на нейните предсказания. Тя често присъствала в кралските дворове като гост и така правела хороскопи на множество държавни управници.

Света и политиката взели друг развой в събитията и Мадам Ленорман не била така тачена. До тогава в нейното предверие се тълпели ръководители на френската революция, а с картите си таро тя предсказвала дори тяхното бъдеще.

Едни от предсказанията на Ленорман били свързани с гилотината на Сен Жюст и Робеспиер, убийството на Марат. Самата Мадам Ленорман работела от сутрин до здрач, водела уединен живот и била почти сама. Това за онова време не било много приемано от обществото.

С годините тя натрупала много богатства, а заплащане за гадателските си способности и дарбата вземала само от най-заможните. Богаташите не само й плащали, но и я затрупвали със скъпи вещи и подаръци.

Мадам Ленорман видяла дори собствената си смърт. Тя не повярвала, че ще умре от бъбречна недостатъчност, защото цял живот била изключително здрава.

Една нощ получила послание от звездата Сириус и така узнала, че краят й наближава. На 25 юни 1842 г. Мадам Ленорман починала от предречената от нея самата болест.

Разберете и за най-успешния интериор, според вашия зодиакален знак!