Езикът на кучето

кучето

Какъв е езикът на кучето и разбираме ли го? „По-скоро ние не разбираме Езикът на кучето, но те нашия – да“ – това е мнението на специалистите, по отношение на домашните любимци.

ова е и потвърждение на много сред нас, които вече са се сдобили с домашен любимец.

Езикът на кучето

Не разбираме домашния любимец, дали трябва да сме по-строги или по-либерални с него, как съвместно да си съжителстваме, ако друг член на домакинството има домашен любимец и още редица въпроси стоят пред всеки от нас. Истината е много проста и тя може да се сведе до едно изречение, а то е, че независимо дали имате котка, куче, костенурка или папагал в дома си, всяка животинка изпитва нужда от обич, внимание и най-вече грижа.

Езикът на кучето

Как се ориентира кучето:

Кучетата се ориентират от интонацията на гласа ни. Специалистите са на мнение, че кучето разбира всяка наша емоция и се ръководи от нея. Боят е най-лошото, което може да се приложи на куче, защото така то става или плахо, или агресивно.

Това, как ще възпитаме домашното куче зависи от нас, но боят не е решение. Кучетата не разбират какви им говорим, но усещат настроенията ни, а това е достатъчен ориентир за тях. Когато човек говори спокойно, кучето не се притеснява . Когато кучето ни чуе да крещим или да нареждаме, знае, че нещо не е както трябва. Малкото кутре не бива да се бие, когато не използва правилното място за тоалетна. Добре е да се заведе на мястото на „произшествието“ и говорейки със спокоен тон, но строго да му се обясни. След няколко опита кучето осъзнава, какво му се втълпява и се старае да е изпълнително.

Како не знаем за кучето:

Кучето е верният приятел на човека. То се пригажда към стопанина си и се учи на неговите навици, свиквайки и приемайки ги. Кучето няма изграден навик в ранна възраст, но носи темперамента си.

Специалистите занимаващи се с животни казват, че куче, което е бито с пръчка от стопанина си се пуска на всеки случаен човек, който държи тояга. Това е защитна реакция от негова страна. Проблемите с невъзпитанието на кучетата се появяват не от това, че не искат да се подчиняват, а това, че не винаги разбират на какво ги учим. Кучето не говори на човешки език, но може да общува с нас. Когато кучето подава лапа на стопанина това е жест за поздрав, или внимание, или молба за храна. Когато кучето легне по гръб това е знак за подчинение, доверие и приемане на човека като приятел и господар. Близването от страна на куче по лицето на стопанина е знак за поздрав, подчинение или признателност. Когато кучето подвива опашка, това говори за страх, а ако я размахва значи е щастливо. Когато козината на опашката на кучето е наострена, тя изправена, а зъбите оголени, значи то е в позиция да напада. Треньорите съветват да не се доближаваме в подобни случаи.

Лаенето на домашен любимец куче означава различни неща. Оглушеният лай, например е сигнал за заплаха, защита, предупреждение за нещо, което предстои. Ускореното и гърлено дишане е признак на радост. Скимтенето е знак за неразположение у животното – студ, болка, мъка, понякога и радост. Виенето при кучето е в знак на самота, изоставеност, зов за помощ, страх, възбуда или когато са вързани.езикът на кучето

Научи още за езикът на котката.