7 ползи на зелената глина

Маски за лице

Знаете ли кои са 7 – те ползи на зелената глина?

Нека ви разкажем за благоприятният им ефект и това как тези ползи на зелената глина карат душата и тялото да се чувстват.

Учените стигат до заключение, че 1% зелена глина хляба, забавя процеса му на втвърдяване за цяла седмица.

Известни и неизвестни ползи на зелената глина

Зелената глина се ползва още във винопроизводството, а винарските изби, а действието й избистря ширата на гроздето. Наред с това глината отнема неприятните миризми, пречиства оцета и рафинира бирата.

зелената глина

Зелената глина се ползва в много области от човешката дейност.

Тя действа като обезболяващо средство при травми, мускулни и ставни болки, лекува косопад, пърхот, обриви, екземи, алергии, акне, сърбежи и повлиява множество медикаменти лечения. Глината се ползва и при менструални болки, сутрешен световъртеж и прилошаване, киселини в стомаха и лошо храносмилане.

Зелена глина се ползва при косопад

Тя се ползва като маската от нея се поставя на главата, увива се в кърпа и се оставя 40 мин. Косата се измива с детски шампоан и отвара от листа и черупки на орех.

Зелена глина срещу кожни проблеми

За целта глината се затопля леко, поставя се на парче вълнен плат на тънък слои и се увива около засегнатия участък. В никакъв случай не се докосва с метални предмети и съдове.

почистваща маска със зелена глина

Почистваща маска със зелена глина

За целта се вземат пропорции от 2 л. зелена глина, 1 л. овесено брашно, 5 гр. мед, 3 листа нарязани на дребно от мента и малко минерална вода. Кашата се нанася на лицето и шията и там престоява 20 мин. След това време се изплаква с хладка вода. Метални прибори и съдове не се измива.

Овлажняваща маска от зелена глина

За целта се взема жълтък, 2 л. зелена глина, 1 л. мед, 1 л. масло от чаено дърво. Всичко се смесва докато придобие вид на каша и се нанася на кожата за 20 мин. Изплаква се с хладка вода.

Научете още за зелената глина.