Етикет за партито

Етикет

На парти, като на парти, но какво правиш ако ти си домакинята и как да впечатлиш останалите? За теб сме подготвили специална тема, а именно: „Етикет на партито“

Ако и ти си достатъчно приказлива и всичко е забавно по време на парти, но се оказва, че хората, с които общуваш са стари твои приятели, то замисли се. Срещата с нови хора е част от купона, в който е уредно и ти да се включиш.

Какъв трябва да е твоят етикет на партито?

Действай адекватно и възможностите за изява пред теб ще са необятни. Пък и да не забравяме, че тялото е времето за купони до зори, щури партито и кой знае….може дам да срещнеш „принца на бял кон“.

Ако този път партито е у вас, но не знаеш как да действаш, предлагаме ти няколко хитри съвета, за да не се чувстваш неловко в някоя и друга ситуация:

 1. Влез изправена, усмихната и уверена – остани за секунда неподвижна, за да забележат хората, че влизаш. Ти избираш с кого да контактуваш в този момент и човека, който искаш ще дойде, без да се налага да правиш нищо. Това в случай, че ти отиваш на купона.
 2. Осъществявай визуален контакт – като новопристигнала избери си стратегическо място, от което ще имаш поглед към всичко случващо се.
 3. Дръж се на положение – дори да седиш с гръб не се обръщай прекалено и внимавай с напитките, за да не разлееш нещо.
 4. Дори телевизорът да е пуснат слушай хората, какво говорят. На тях ще им е приятно да разкажат нещо и да има кой да ги изслуша.
 5. Домашните любимци са сладки, но не са единственото, което има на партито – разходи се с кученцето и така се запознай с всеки. Това е чудесен повод за ледоразбивач.
 6. Барът е мястото на срещи, но предварително хапни у дома – първо, за да не се нахвърлиш като „вълк“ на „софрата“ и второ, за да не ти прилошее от питиетата.
 7. И като стана дума за питието, дръж чашата с лявата ръка, за да е лесно здрависването с непознати.
 8. Ако разговора е дразнещ – измъкни се с извинение за тоалетната. Дори опашката да е голяма там, това може да е чудесен повод за ново запознанство. Спри се на това, как приятно ухае в дома на домакинята или колко много харесваш цветята в дома й, или от къде познаваш домакина.
 9. Никога не заставай в ъгъл, защото ще се чувстваш като притисната в менгеме, ако попаднеш на някой досадник.
 10. Предложи помощта си на домакина за сервирането или в друг етап от партито.
 11. Ако ти си домакинята използвай спалнята за всички излишни вещи. Така например на широкото легло може да поставиш връхните дрехи на гостите, без да ги намачкаш.