Диета с плодовете на лятото

Диета с диня и пъпеш

Започни своята диета с типичните за лятото плодове!

Два от най-харесваните летни плодове са вече и по магазините. Те са така достъпни, вкусни и изкусителни, че едва ли има жена, която да им устои.

Наред с това, сега може да си направите диета с типичните плодове на лятото и да се чувствате като преродена.

Ето и тях:

Диета с диня

Диета с диня:

Този така приятен на вкус, сочен и ароматен плод е не само полезен за охлаждането ни в горещите летни дни, но може да ни помогне да свалим от теглото си. Хубаво, дори полезно е да си направим разтоварващи дни в седмицата, които да изкараме предимно на диня.

  1. Защо е диетична?

Динята е препоръчителна за хората, които са решили да отслабват, а в 100 г. от нея има само 35 калории.

Препоръчват се 200-300 г., на ден.

  1. Ден на диня:

Направете 5 порции от 2,5 кг, от плода и я разпределете в деня. Ако не ви е достатъчна само тя, то хапнете 2 пъти и сварен ориз, разпределен на порции от по 100 гр. Така комбинирана храната е полезна за хора с високо кръвно. Други храни и напитки не са разредени. Допуска се кафе, с подсладител.

  1. 24-часов само на диня.

В този разтоварващ ден се изчислява количеството на диня, според килограмите на човек. Например – ако тежите 100 кг, ви са ви нужни: 1 диня от 10 кг за 24 часа.

  1. Динята е препоръчителна и против стрес.

С потта, човек губи важен за организма минерал – магнезият, а той е с мощен антистресов ефект. На ден, организмът ни трябват да приеме 150 г. диня, в 100 г. диня има 224 мг магнезий.

Диети за лято

Диета с пъпеш:

Страхотен летен десерт е пъпеша. Освен това е хранителен и засища. Затова е подходяща диета за разтоварване на организма. Тя се прави веднъж седмично, но не е препоръчителен за хора страдащи захарна болест или хронично възпаление на стомашно чревния тракт. Пъпеша е много богат на желязо, калций, калий и витамин С. Той е много полезен при свалянето на килограми, защото е нискокалоричен. В 100 г. от него се съдържат само 30 калории. Пъпешът спомага за отделяне на излишните води от организма и спомага изхвърлянето на токсините. Диета с пъпеш се спазва 4-5 дни, следва почивка от 1-2 седмици и отново може да се повтори.

  1. Закуска: 2 умерено големи резена пъпеш са достатъчни, за да ви заситят до 14 часа. Приема на вода през този часови интервал трябва да е в големи дози. Не се приема друга храна;
  2. Обяд: (след 14 часа, ако усещате силен глад) 1-но средно парче с 1 ч. л. мед е достатъчно хапване;
  3. Вечеря: Около 19 ч. Препоръчителната доза е 2 големи парчета.

Пийте много минерална вода или чай от шипка. Пъпешът не трябва да е в комбинация с мляко, масло или сметана, защото ще намали шанса за отслабване. Максимално допустимо е да добавите 1 ч. л. мед и на закуска.Диета с диня и пъпеш