Любопитни факти от света и у нас

Любопитни факти

Знаете или не знаете, сега с вас ще споделим някои любопитни факти, на някои известни на други неизвестни:

  1. IQ-то и полът могат да дадат ориентир за дълголетието на човека – според проф. Владимир Анисимов, руски учен, колкото по-интелигентен е човек, толкова и живота му ще е по-дълъг. Това обаче е вярно само за представителите на силния пол на планетата. При жените, уви нещата не са точно така. Анасимов обяснява тези факти, с това, че жените наред с науката, трябва да се справят и с редица ежедневни, домакински, лични, социални, служебни и др. ангажименти, а това в голяма степен съкращава живота им.
  2. Знаете ли, че Джони Депи и Мегън Фокс са определени за най-секси – красавицата Меган Фокс беше избрана за най-привлекателна дама сред кинозвездите. Този път тя победи и Скарлет Охара, Пенелопе Круз и други свои „подвластнички“ за титлата. Мъжката класация е оглавена от Джони Деп, който спечели сред Джордж Клуни и Брадли Купър.
  3. За добро настроение диетолози и психотерапевти съветват да ядем ягоди – те са плод с високи нива на витамини и минерали, нужни на човешкия мозък, за да се чувства щастлив. Направените проучвания бяха измежду 86% анкетирани, които ясно заявили, че изяждайки червения плод се чувствали много по-добре, а дори мисълта за ароматния плод покачвала настроението им. Ягодите са богат на антиоксиданти и действат благоприятно за нормализиране на кръвното налягане.
  4. Предвиждат реалити шоу, в което жените да раждат пред камера и сред природата. Хрумването било на американски продуцент, който преценил, че това ще привлече зрителският интерес и вече няма да е тема „табу“ за повечето татковци. Предвижда се жените да раждат сред дивата природа, без медицински екипи и медикаменти.
  5. Знаете ли, 70% от гражданите на Европа свалят филми, които дори не гледат, а гледането на онлайн филми, законно и беззаконно е засечено и от Европейската комисия за поведение на аудиторията.
  6. Оказва се, че и мъжете са шопинг маниаци. Дори по проведени последни проучвания излиза, че силния пол харчи двойно повече за дрехи. Тази анкета е направена от британско проучване, в което мъже от различна възраст споделили тайните си пристрастия към модата. Оказва се и, че на остров Великобритания мъжките облекла са по-скъпи от дамските. Най-изненадващо е признанието на всеки 20-ти мъж, които споделя, че носи в чантата си огледалце или някакъв козметичен продукт. Е, явно е, че суетата не е само женска черта.