Диагноза метеопат

метеопатия

Все повече се говори за „фобия от прогноза за времето“ и Диагноза метеопат.

Това е натрапливо състояние, което дава обяснение на редица процеси протичащи не само в природата, а и у самите хора с диагноза метеопат.

Случвало ли ви се е в един и същи ден да чуете оплаквания от много и различни хора за главобол и други неразположения. Случвало ли ви се е в рамките на няколко часа да срещнете сблъсък с хора на различни места, с различни разбирания, възраст, пол, професия и сякаш всичкото негативно настроение да е обърнато към вас, въпреки положителната ви настройка?!

За всичко това дава обяснение метеопатията.

Специалистите обясняват промените в климата и аномалиите в природата като състояния, които много от нас хората усещат „по-болезнено“. Такива хора са по-чувствителни и се повлияват от резките промени.

При сблъсъкът на топъл и студен въздушен фронт настават резки аномалии в атмосферата. Състоянието на метеоазвисимите хора се изостря и рязко може да се увеличи.

От изследвания става ясно, че 35% от населението на планетата ни страда от метеопатия, а дали това е болест?!

Дъжд вали, слънце грее…

А високите температури ви докарват сърцебиене, отпадналост и умора. Всичко това на много от нас е познато до болка и въпреки това до сега не сме намирали разумното му обяснение. Според специалистите метеопатията се отразява най-силно на хората със сърдечно-съдови проблеми, но дори спортните натури, в отлично здраве я усещат.

В дадени моменти прекалената влага, изпаряваща се след обилните валежи и придружена от силен пек може да доведе до задух, изшотяване, покачване на кръвното и артериалното налягане. Синкопи, слънчев удар и топлинен удар са чести прояви в резултат на времевото неразположение. Когато е на лице паталогичен фактор инфаркта на миокарда е много вероятен.

Кога и кой поставя диагноза метеопат

Медицина, метеролози и учени изследващи метеопатията са на мнение, че хората реагират по различен начин на горещината и студа. Лекарите не са единодушни, че зависимостта към метеорологичните промени може да е база за диагноза, но определено има връзка със състоянията на човека.

Хората, които реагират зле на каприза на времето се определят като метеопати.

Кои са предпоставките за поява на метеопатия

Проливен дъжд, силен пек, магнитни бури, облачност и смог, силен вятър.

Как се проявява метеопатията на чувствителните хора

Световъртеж, главобол, сърцебиене, мускулна отпадналост, гадене, безсъние, артериално налягане, нервни кризи, агресия, понякога болки в различни части от тялото.

Диагноза метеопат

Статистиките сочат, че днес много хора страдат от метеопатия. Смяната на сезоните, повлиява чувствителните, за разлика от миналото. Никой не е застрахован. Симптомите на зависимости от времето не се свеждат до една и две.

Честа проява е топлото време да провокира отпадналост и умора, а студеното разсеяност и мързел. Липсата на светлина (облачно време, проливни дъждове, зима и сняг) води до депресивни състояния.

Влагата във въздуха е главен виновник за болки в ставите и мигрена. Силният вятър провокира раздразнение и безпокойство, а за по-нежните натури и депресивни състояния.

Научи как да се справиш с метеопатията.