5 полезни съвета за справяне с метеопатията

метеопатията

Що е то метеопатията

Наред с видимите прояви на времето – лятна буря, дъжд, силен пек, вятър има и друг вид бури и тук се провява тя метеопатията.

Това са магнитните бури, а те водят до изключителен стрес в човека. Всички знаем, че магнита привлича и повлича метала и всички метални частици, а какво остава за крехката човешка натура.

Как да се справим с метеопатията

За не малко хора нервността преди буря е достатъчно красноречива, че се отнасят към групата на метеопатите. Причина за тези аномалии са натрупаните положителни йони във въздуха. Въпреки, че са „плюсови“ те са отрицателни за човешкото здраве.

Специалистите обясняват и намаляване на атмосферното налягане с количествата на кислород във въздуха, а те от своя страна обясняват неработоспособността и отпадналостта у човека. Всичко това може да се предвиди и със следене на живачната скала на барометъра, която не бива да е над 750 мм.

Потърпевши на метеопатията са най-често жените и децата, както и страдащите от ставни болежки, хипотоници, хипертоници, хора подаващи се на депресивни състояния, страдащите от астма и бронхит, пациенти със сърдечни заболявания, любители на пикантни и солени храни.

Специалистите са единодушни, че с времето не може да се борим, нито да променим, но съществуват някои методи, които могат да са от полза за справяне с кризисните ситуации.

5 полезни съвета за справяне с метеопатията

Леки храни – колкото по-лека храна приемаме при неразположение, толкова по-лесно ще се справим с метеопатията.

Свежест във въздух – колкото по-проветрени са помещенията, толкова по-богати на кислород са, а това допринася за функцията на мозъка и от там на всеки орган.

Душове – редуването на топли и студени води от душа са идеален начин за справяне с аномалиите на организма. Те подобряват кръвообращението и покачват тонуса.

Самомасаж – точковият масаж е идеално средство са освобождаване на натрупаната негативна енергия. Точки за масаж са зоната между веждите и над носа; зоната на тила, успоредно и зад брадичката; слънчев сплит; областта от ляво и под ребрата (там е и далакът); пролуката на гръбначния стълб, най-горе, почти до врата, където 2 от прешлените са леко редуцирани; зоната на дланта в меката част между палец и показалец. Масаж се прави и на ставите при оплаквания от болки.

Етерични масла – аромотерапията се бори с различните пристъпи на метеопатията. Те осигурява спокойствие, качествен сън и се бори със стреса. Етерични масла от лавандула, мента, евкалипт и чай от маточина са идеални помощници.

Напитките – воден разтвор със спирт и валериан действа успокояващо на нервната система, облекчава спазми в кръвоносните съдове.

Научи още за „Диагноза метеопат„.