Декупажът в интериора – топ идеи да преобразите дома

Декупаж

Декупажът е опаковъчната хартия за подаръци, за покритие на повърхности, тапети, салфетки, вестници, списания и изрезки с интересни снимки. За да се превърне в част от интериора на кухня, трапезария, хол или всяка друга стая, имате нужда от малко постоянство и художествен вкус.

Декупажът в интериора – топ идеи да преобразите дома

Започнете с избора на материал: Подгответе се, за целта с декупажна хартия или самозалепваща се лента, така че да разполагате с достатъчно поле за приложение – много изрезки и цветни салфетки, хартия в желаните цветове. С тези материали може да украсите всеки един елемент на дома.

Декупажът

Най-успешните снимки, внимателно се изрязват по контура и с помощта на лепило се слепва с централните места.

За мебелите с декупаж изглежда ефектно, да покриете крайния продукт с тънък слой лак лепило за стени.

Не забравяйте, декупажът изисква прецизност и точност, въпреки факта, че понякога изглежда малко разхвърлян.

Ето и 6 идеи, как да добавите декупаж в различните елементи от дома:

декупаж възглавмици

Възглавници – прости занаяти за ръцете – Възглавници с ръчно изработени покривки ще бъдат основната декорация на монохромният интериор. Той може да се добави към спалня, детска стая, кът за сядане в хола. Възглавнички за мека мебел, легла, столове идват във всички форми – класически правоъгълни и кръгли, ориенталски възглавници и меки играчки в изображения. Каквото и да решите да украсите, имайте предвид, че в някои строг интериор е допустимо да се използва един или два цвята за целия набор възглавници. Някои от тях създават причудливи стилове и позволяват разнообразие до степен да не се повтаря цвят и декор. Използвайте техники за бродерия, пачуърк (пачуърк), апликация, сплъстяване вата, опитайте се да шият една възглавница под формата на змии, сови, котка фигурки. Както и в предишните случаи, интериора с ръчно изработени декоративни възглавници зависи от това колко умело можете да шиете.

килим за декупаж

Килим или пътека, съшити със собствените ви ръце – Един от най-икономичните начини да покриете пода на коридора, детската стая или кухнята д подходящ килим е да го направите от парчета вълнен плат, останал от пуловери. За целта трябва да съшиете плитки от двата края на цветни гумени ленти за коса, след това използвайки скрити шевове. Вземете мека, обемна и много уютна постелка. Най-добре е, когато парчетата съшит плат са от едни и същи материали.

декупажът тапети

Панели за стената – Как иначе да направите дома по-удобен? Стени с боя или тапети, модели, които изискват украса. Декоративните панели сега идват отново на модата от 90-те. Модерните интериорни панели изглеждат обемни и често в близост до лампа на стена, създават сенки върху релефни издатини ресни, апликацията, сушени цветя, хартиени силуети панели.

декупаж стени

Ваза с декор от конци – Тайният чара на тези вази е да създаде набор от 5-7 парчета, с помощта на конец с еднакви или близки до комбинацията цветовете. Един бутилка може да бъде увити с текстурирано лепило и конци и да се положи много внимателно с букет сухи цветя, шипове, клончета, разположени на ръба на чекмеджета, нощно шкафче или група и да имате добър цветен акцент в интериора!

Декупажът плетива за столове

Плетена покривка за стола – Плетивата са един чудесен начин да се обличат, не само, мебелите, но и да се актуализира интериора. Можете да се обличат столове, табла или краката на маса, а всичко това може да стане лесно с помощта на сладки чорапи – всичко това сега е на върха на популярността. Памучните одеяла върху мебелите са еднакво добри за стаите в екологичен стил.

коледна украса, коледно дърво, интериор за коледа

Коледно дърво на стената  – Това може да е живо коледно дърво за новогодишните празници? Подредете го като декупажът в гирлянди, малки играчки, снежинки, оригами и други неща директно на стената или на вратата на гардероба. Ако можете да намерите подходящ молив, направете кон турни коледни дървета върху боядисаната повърхност или тапет (който може да се пере), или върху плочките в кухнята. Сложете под елхата кутии с подаръци, големи топки, конуси. В няколко нива простират венец с прозрачна лента. На върха добавете блестяща звезда. Мода за коледно дърво в интериора на уютен дом се появява в Европа. Когато светлините светват, подобна форма на украса ще зарадва не по-лошо!  Така че, не забравяйте да организирате ръчно почистване на апартамента, не отлагайте и идеята, която ще направи вашия дом по-топъл и по-удобен!

Вижте още кой може да ви е от полза, когато трябва да чистите, изнасяте, изхвърляте стари мебели и боклуци от дома: