Топ 10 храни за сърцето

В забързаният свят, където удобството е коз за здравословно приготвяне в домашни условия, много хора се опитват всячески да защитят сърцето.

Изборът на храни, може драстично да повлияе на здравето на вашето сърце, контролът над апетита и енергия са жизненоважни.

Пазете сърцето си в топ форма с избора, на удобни, здрави и вкусни за цялото семейство храни. От ядки и плодове, до листни зеленчуци и риба. Всички те са добри за сърцето.

  1. Диня

Динята е нискокалорична и има способността да лекуват. Тя е добър източник на антиоксиданти и с високо съдържание на фибри. Тя също е страхотна източник на ликопен, който е свързан с нисък риск от рак и сърдечни заболявания.

  1. Кисело мляко

За да няма запушване на артериите, помислете за чаша кисело мляко, която ще защити не само сърцето, но и цялостното здравословно състояние. Киселото мляко може да се защити срещу заболяване на венците, което може да увеличи риска от сърдечни заболявания.

  1. Авокадо

Те са опаковани със здрави мононенаситени мазнини и са добър източник на калий, който е минерал, известен за контролиране на кръвното налягане. Те също така предлагат фибри, каротеноиди и витамин C.

  1. Плодове

Снабден с антиоксиданти, плодовете са добра закуска, която щади сърцето и го прави по-здраво. Фибрите в тях увеличават HDL или добрия холестерол и понижават нивото на лошия холестерол, като същевременно намаляват кръвното налягане. Освен че е без мазнини, ниско калоричните плодове съдържат хранителни вещества, които стимулират растежа на костите и превръщат мазнините в енергия.

  1. Зеле

Те са с ниско съдържание на калории. Съдържат витамини A, C, и К и манган, фолиева киселина, фибри, калций и много повече. Зелето също е основа на хранителни вещества, които позволяват на кръвта да се съсирва по нормален начин, можете да помогнете за предотвратяване на калциране на артериите и защитава костите от фрактури.

  1. Домати

Те съдържат доза здравословен витамин C и като дините, това са богати на ликопен.

  1. Орехи

Освен че са удобни за закуска в чували или на върха на салати, орехите могат да увеличат нечии сърдечни функции с антиоксиданти и омега-3.

  1. Фасул

Половин чаша боб на ден ще пази сърцето на човек в оптимална форма. Разтворимите фибри са причина, поради, която бобът е важен за сърцето.

  1. Сьомга за добро здраве

Сьомгата спомага кръвта да се изпомпва и може да поддържа здравето на сърцето. Според проучвания, консумиращите риба редовно всяка седмица имат тридесет процента по-нисък риск от коронарна болест на сърцето в дългосрочен план.

  1. Киноа

Това е една невероятна хранителна добавка и чудесен източник на растителен протеин, което е добре за здравето на сърцето, кръвното налягане и здравето на бъбреците. Тя е стъпка дори пред протеини от червено месо.

Има и други храни, полезни за сърцето. Дори приемът само на тези посочени по-горе в списъка с хранителни стоки, може да се гарантира, добро състояние, което да защити сърцето от възможни заплахи за здравето.