Декорирайте дома си с Фън Шуй

Фън Шуй

Всички сме чували за фън шуй и хармонията, която носи в живота и у дома. Вие искате да знаете как да използвате във вашето домакинство, за да се създаде по-добра среда? Ето някои съвети за това Фън Шуй стилът на живот.

Фън Шуй стои на първо място!

Фън шуй се превежда като „вятъра и водата“. Това е древна китайска философия, посветена на правилното позициониране на обект в една къща, за създаване на по-добра среда.

Позиция на всяка стая:

Фамилна стая – за нея е най-добре да се намира на източната страна на къщата. Като камина в тази стая носи топлина и близост.

Детска стая – използвайте западната страна на вашия дом. Това ще донесе щастие и творчеството на пространството.

Стая антре, коридор, връзка – ако след нея следва спалня в тази част на къщата, а зоната е на юг-запад тя ще донесе любов и връзка.

 Фън Шуй почистване

Офис стая – това трябва да е север.

Сега нека да разгледаме по-подробно всяка част на къщата. Потърсете за съдействие

MAYSTORI.COM:

  1. Kухнята

Започваме от кухнята, защото според фън шуй това е най-важната част на къщата. Тук най-доброто за вашата кухня е да бъде далеч от входната врата, в противен случай енергията може да избяга. Вие знаете, че се казва „готвя с любов“? Това всъщност е доста вярно. Печката е централният фокус в тази стая. Ако се готви с любов и страст това ще се отрази върху храната. Фън шуй включва и здравословни храни, така че се опитвайте да включите много плодове и зеленчуци. Кухнята трябва да бъде ярка, организирана и чиста – не поставяйте ненужни електроуреди. Цветята винаги помагат и подобрят настроението. Поставена ваза с букет, където е възможно е чудесна алтернатива. Уверете се, че всички цветове са подходящи за тази стая. Шуй фън силно препоръчваме жълто – то е добро за храносмилането.

  1. Баня

Водата символизира чистота и чистота. Можете да добавите огън елементи – свещи – за почистване на енергията. Добавете визуализации и щастие с огледала, за да отразява водата. Добавете различни светлини – не спирайте само в една-две. Уверете се, че има приятно ухание в банята – от свещи, масло или соли. Това ще запази свеж и уютен домът. Стаята трябва да се поддържа на топло и чисто. Цветовете на Фън Шуй, които използвате трябва да бъдат леки. Не се хвърляйте на черно или синьо, защото това само ще създаде повече енергия – оставете този цвят само за завеса.

  1. Спалня

Това е наистина важно място, когато става въпрос за вас. В тази стая трябва да се отпуснете и да се чувствате енергични на сутринта. Специалисти твърдят, че това е най-общо помещение, където се използва фън шуй. Отървете се от телевизора и компютъра. Във фън шуй спалнята трябва да цари само положителна енергията, не стрес и притеснение.

Създайте атмосфера с по-чист въздух. В тази стая се уверете, че имате достатъчно осветление. Легло не трябва да бъде в пряка връзка с вратата и тя трябва да бъде лесно достъпна и от двете страни. При боядисване на спалнята изберете спокойни успокояващи цветове. Те са тези, които са близо до нашата кожа и цветове – кафяво, бежово, бледо бяло. Дръжте всички затворени врати – това позволява на енергията да укрепи здравето ви.

  1. Хола

Първото нещо, което трябва да направите е да поставите диван срещу стената – това ще бъде подкрепата в живота ви. Опитайте се да се избегне L форма дивани. След това се уверете, че можете да видите вратата.

Уверете се, че имате фокусна точка в стаята. Поставете един аквариум – той носи щастие и спокойствие. Друг вариант е като фонтан – звукът на течаща вода успокоява. Камината също могат да се превърне в центъра на стаята – тя може да бъде сборен пункт за близки и приятели.

  1. Входната врата

Входната врата е мястото, където енергията влиза в къщата, така че е от решаващо значение да го украсявате правилно. Не блокирайте енергията оставяйки мъртви растения или боклук близо до входа.

Вратата също е много важна. Пребоядисвайте редовно, оправете скърцане и почистване на елементарно. Когато влизате или да напуснете дома си вземете енергия от входа, така че подържайте го добре изглеждащ и чист.

Ами огледалата във фън шуй?

В тази древна философия огледалата имат специално и много важно място. Огледалата отразяват всичко – така, ако използвате в правилното място може да удвои богатството например.

В кухнята – основната причина, поради която се препоръчва да има огледало в кухнята е, че така готвачът може да види какво се случва зад гърба му. Така че, ако имате пряка видимост към вратата тогава няма нужда от огледало в кухнята.

Перфектните решения са да използвате огледални повърхности, които са отразяващи. Бъдете внимателни – не ги поставяйте по начин, който могат да се отразят на пламъците.

В банята – най-добре да се избегне огледало в банята. Можете да поставите огледало извън вратата на банята – това отблъсква енергията. В противен случай просто ще отиде в канала.

В спалнята – избягване огледала до леглото или над него. Това всъщност може да ви държи будни цяла нощ – енергията може да подскача и да държи притеснени.

Най-доброто решение е да поставите огледало вътре в гардероба на врата. По този начин ще може да го скриете, когато не го използвате.

В хола – огледало, отразяващо храната, която удвоява храната – символ на богатство. Ако огледалото отразява красивата природа извън това означава чиста енергия, която ще влезе в къщата.

Във фоайето – единственото правило тук е да не поставите огледалото директно с лице към входната врата. В противен случай ще попречи на енергията да влизането у дома.

Фън шуй носи енергия, хармония и комфорт във вашия дом. Така че не се страхувайте да опитате.