Фън Шуй цветовете за положителна енергия в дома

Фън Шуй цветовете

Изкуството в използване на Фън Шуй цветовете служи, за да се контролира и управлява енергията. Тя е едно от основните учения в Фън Шуй, китайското изкуство за декориране на интериор и екстериор. Когато се използва правилно цветове могат да донесат желания Чи в дома ви.

Фън Шуй цветовете за положителна енергия в дома

Ако не сте съпричастни на Фън Шуй цветовете, които въвеждате около къщата, може да създадете атмосфера на безпокойство, тревожност и налягане. За да ви помогнем да изберете правилната палитра за вашите стени и декори, днес ние ще разгледаме три от основните Фън Шуй цветове – зелено, жълто и оранжево.

Зелен – Цветът на дървения елемент

В Фън Шуй, зелен символизира елемента дърво. Това е цветът на свежа енергия, нови начала, подновяване, възстановяване и жизненост. Зеленият цвят е много подхранващ за здравето, тъй като носи изцеление вибрации, успокоява нервите и психиката и обикновено балансира тялото. За увеличаване на лечебния ефект на зелено, не забравяйте да използвате няколко различни степени на цвета.

Може би най-добрият начин да се въведе зелено в дома е чрез поставяне на растения с пищна зелена листна маса. Можете свободно да се разпространявате растения около зоните на вашия дом или офис – Изток, Южна и Югоизточна. Обикновено зелено не трябва да се използва като цвят на стената, тъй като е твърде разсейващо за очите.

Жълто – Цветът на елемента Земя

Жълтото е цветът на слънчева светлина, земята и Фън Шуй огнен тон. Той се използва за създаване и повдигане на настроението, весели и светли пространства на живот. Има безброй нюанси на жълто, можете да избирате за вашия дом – от бледи и почти неутрални жълти тонове до ярки, светли и горещо слънчогледово жълто. Повечето от жълтите вариации може да се използвате във вашата всекидневна, кухня или детски стаи.

Жълтото е особено полезно за стаи, които не разполагат с достатъчно светлина и слънце. С въвеждането на този цвят в такива помещения, ще се компенсира липсата на слънчева светлина и се въвеждат в игриво топлината на слънцето.

Оранжево – Цветът на елемента огън

Оранжевото е цветът на цветовете, свързани с елемента огън в Фън Шуй. Той е по-малко интензивен и подхожда на домашни интериори, както и офис среда. Според китайското изкуство, оранжево е „социално“, то е цвят, който енергия насърчава разговори и социални взаимодействия.

Портокаловият нюанс е щастлив цвят, но не отговаря на всяко едно помещение. Вие трябва да използвате този цвят за хол, кухня, детска стая. Като общо правило, оранжево е идеален за живеене в игриви области. Този цвят символизира енергия. Съветваме ви да използвате оранжево като декоративен цвят, вместо всичко това като основа за една стая.

Оранжевият цвят е мек и топъл и това създава наистина уютна жилищна атмосфера. Това определено е един лесен цвят, за да живее. На залез слънце, оранжевото изглежда като злато, което може да бъде наистина вълшебно.

Чувствайте се свободни да използвате оранжево в областите на дома си в Южна, Югоизточна и Североизточна – това са местата, където можете да се въведат летни мотиви.

Без значение какъв цвят комбинации да изберете за вашия дом, няма да бъдете в състояние да постигнете хармония и положителна енергия на потока, ако не следвате други принципите на Фън Шуй – организирани, минималистични и непретрупан интериори. Уверете се, че поддържате дома си по възможно най-добрия начин, като я почиствате поне веднъж на няколко дни. Ако имате натоварен график на ръцете си, помислете за наемане на почистване на стая, за да ви помогне с домакинската работа за почистване около къщата. В случай, че не знаете къде да търсите такива услуги, можете да се свържете с един от многото, след услуги за почистване.