Да поговорим за раздялата

раздялата

Едно от нещата, за които дори психиката не е способна да развие имунитет, въпреки, че не е първи път, се нарича раздялата…Усещането за самота, опустошена и ограбена душа, ти е до болка познато, а дори в очите на най-верния си приятел не намираш разбиране и желаната утеха. Сякаш току що за теб края на света е започнал.

Предлагам ти, да поговорим за раздялата!

И въпреки, че от бойното поле се оттегляш, остава сам да ближеш раните си и старателно се мъчиш да заровиш всяка една жертва – снимки, приятели, общи места и какво ли още не.

раздялата

В съзнанието ти нахлуват мисли, а най-силната от тях е: „Светът е за двама, какво правя аз?!“. Как се забравят всичките тези години?!

И тъкмо в твоя подкрепа решаваме да напишем настоящата тема, как по някакъв начин да се броиш с нея – Раздялата!

  1. Като първо правило запомни: Ако си в дупка, спри да копаеш, за да не стигнеш до ядрото на Земята, в твоя случаи болка, депресия, разочарования, цинизъм.
  2. Любовни принципи или…. Ако всичко от довчерашният ден ти се струва една загубена кауза добре, но ако с месеци продължаваш да ровиш в сладките моменти, в споделените мигове и дадените обещания, то повярвай – Вредиш на здравето и себе си. И тук ако оспориш, че за теб вече няма значение нищо, не е така. Има толкова много неща, които все още не си опитал, толкова много хора, които чакат да ги срещнеш. Толкова много места, които трябва да посетиш.
  3. Без сили – сутрините са най-трудни, сякаш си закован на леглото, а нито силите, нито мотива са достатъчни да те изправят от там. И за това има решение, а според специалистите то е в нов флирт. След крак на връзка, възстановяването е добре с другиго, но само до положение флирт. Но, нищо повече! С това ще излезеш от отчаянието и ще пренаредиш главата си към по-важните неща.
  4. „От трън, та на глог… “ – казва старата мъдрост, а в момента, в който прекратяваш една дълголетна връзка е най-неподходящият момент за нова такава. В 90% от случаите излиза, че „бягството“ от самотата не е решение по този начин.
  5. Опитай да завъртиш „колелото на живота“ – разбира се, че да започнеш всичко от нула е много трудно, за разлика от това да поправиш повреденото. Така например градиш една къща, правиш я дома на мечтите си, а в един прекрасен миг, когато се смяташ за реализиран, преуспял и щастлив човек, живота ти рухва и то тъкмо от основата на къщата, а именно връзката ти. Но, това не е краят. Дай си сам отговори – дали страха за започнеш всичко отначало не е плод на страх от неизвестното?! Едва тогава може да направиш своя план и да завъртиш „живота“, но този път без него/нея.