Часовникът на ръката издава характера му

Знаеш ли, че часовникът е визитка на всеки втори мъж и не само.

[bctt tweet=“Часовникът е едно от първите неща, които погледа ни съзира в човека пред нас, а на първа среща това има значение.“]

Съвременният часовник се е превърнал в бижу, аксесоар на модата и част от тоалета на много делови хора, творчески личности и бизнесмени.

Предлагаме ти няколко метода, заимствани от забавната психология, чрез които може да научиш много за себе си или за хората около теб.

Водещи на пазара са десетки часовникарски изделия, но основно те могат да бъдат сведени до няколко типа. Начинът, по които ги носим определя характера на притежателя им.

Ето, за какво говорим:

  1. Скъпият, марков часовник със златна верижка или камъни – притежателите на подобен вид часовници са организирани, следват попрището си и ако не са постигнали истински успех, то съвсем скоро им предстои такъв.
  2. Модерен часовник – притежателят му е елегантен и внимателен тип, който държи всичко да си е на мястото.
  3. Шантав часовник – притежателя на всеки по-нестандартен модел часовник е хазартна личност, която си пада по изненади, закачки и дори характера му леко издава детинската същност.
  4. Часовник тип украшение – пръстен, колие, ключодържател или подобни нестандартни версии са избор на хората, които обичат обкръжението си, както и многото сладки приказки.
  5. Часовник с римски циферблат – притежателите на такъв модел часовници са главно консервативни личности. Те си падат по хубавата храна, класическите ресторанти и музика, а облеклата им са стандартни.
  6. Часовник с чертички и отметки, вместо цифри – говори за индивидуална личност с бистър и остър ум, делови подход и стратегически идеи. На такива хора трудно може да се промени мнението.
  7. Електронен часовник – най-обикновен часовник, който често е избиран от артистичната натура. Такива хора са иноватори и винаги намират лесните решения, които много пъти са най-добрият изход. За тях прекаленото обмисляне е загуба на време.
  8. Съществува и един осми тип хора, които никога не носят часовници. Тези хора, често са наричани щастливци. Всъщност много хора ще ги сметнат за лентяй и мързеливци, но истината е, че такива личности са много дейни. Те са способни да станат дори посред нощ, за да направят нещо, което на момента им е хрумнало. Такива хора бързо се ориентират в създалата се ситуация и намират изход от всяка трудност.