Древни техники за баланс на душата и тялото

древни техники за баланс

Навярно сте чували за древни техники за баланс, магическата сила на източни масажи, терапия и оздравителни, пречистващи и детоксикиращи програми, наред с разкрасителни процедури.

Древни техники за баланс

Предлагаме ви заедно да се потопим в тайните на аюрведичните практики, които помагат за множество психологични и физически проблеми.

Рудра

Наименованието произхожда от Шива, а въплъщава силата на съзнанието в цикъл на взаимно запазване.

Легендата разказва, как Рудра изпитвал наслада, любов и спокойствие към човечеството по време на медитация. Сълзите му се стичали по земята, а от тях се родило дърво, което нарекли рудракша. Малките плодове, които зреели по короната му хората нарекли Шива.

Друга легенда разказва, как Рудра идва от скандинавския език и означава очи. Така първата легенда се свързва с очите и изсушеният плод рудракша бил превърнат в амулет, за здраве и просперитет. Днес една от техниките на Рудракша е пренесена и в наши дни. Тя служи като практика за масажи и целебни техники и е част от някогашната аюрведа.

Аюр

В превод значи живот, а някои го познават като „начин на живот“. Аюр представлява най-всеобхватната и цялостна здравна система у човека. Всяка форма на докосване е сигнал изпратен до тялото, а за да се докосне човека до същността на Аюрведа, трябва да узнае какво е прана. Това е една от няколкото древни техники за баланс на душата и тялото.

В същността си Прана е най-неуловимата и фина частица в човешкото тяло. Тя не може да се обясни рационално, тя е неосъзната и непозната за хората. Въпреки това специалистите практикуващи Аюр смятат, че човек подложил се на терапия, дори да не познава в детайли същността й ще усети тялото и духа преизпълнени с жизнена сила.

Марма

Този масаж допринася благоденствието на нервната система, т. нар. марма точки. Чрез тази от многото древни техники за баланс се освобождават енергийни блокажи и тялото постепенно се зарежда с жизнена енергия, чрез прана. Целият процес на марма е приятен и равносилен на дълбока медитация. Прилага се при преумора, болки, стрес, блокаж на енергиен приток. Благоприятства добрия и качествен сън, физическата стабилност и балансира тялото.

Широдара-широбямга

Този тип релаксация представлява тънка струя топло олио, което се пуска да теч по главата равномерно. Когато бъде нанесено се прави масаж. Широдара-широбямга се прилага при пълна тишина, за да се постигне цялостно отпускане и дълбока релаксация или баланс между физическо и душевно състояние.

Тази терапия от изброените древни техники за баланс спомага паметта, засилва кръвообращението, подхранва косата и скалпа, въздейства благоприятно и се бори с безсъние, главоболие, мигрена, хипертония, умствено натоварване, стрес, емоционални умори, заболявания на нервната система.

Ако търсите масажи за релакс и форма на цялото тяло, то проследете този линк: https://www.interpolezno.com/масажи-за-релакс-и-форма-на-цялото-тяло.