Болестта на XXI-ви век – заседнал начин на живот

Болест на века

Болестта на XXI-ви век

Симптоми в резултат от различни болки, дискомфорт, неразположения, аномалии. диагноза „Обездвижване“, според съвременната медицина, известна още като „Болестта на XXI-ви век“.

Какво не знаем за нея, кой е застрашен, кои са потенциалните „потърпевши“, какви са симптомите и как да се справим с една от най-коварните и подмолни болести. На тези въпроси потърсихме мнението на специалисти – медици, физиотерапевти, фитнес инструктори и пациенти.

Какво не знаем за болестта Обездвижване в XXI-ви век:

Истината е, че всеки съвременен човек е застрашен от нея. Независимо от начина ни на живот, това дали седим цял ден в офиса или сме пощальони, в списъка на страдащи от хиподинамия, липсата на физическа активност се смята за болестно състояние. Световната здравна организация алармира, че почти 2 милиони души с

Кои са зоните на риска при обездвижване:

Хиподинамията не застрашава човешкия живот пряко, въпреки, че може да доведе до инвалидизация и фатален изход. Тя косвено грози с множество варианти, удряйки в различни зони и те са:

Сърдечно съдова система

Влошава работата на сърцето, а то регулира артериалното налягане и с времето може да е предпоставка за хипертония или исхематична болест на сърцето.

Опорно-двигателна система

Липсата на активност в 600-те мускули ги отслабва. Това води до атрофия и нефункционирането им довежда до множество проблеми на вътрешните органи. Намаляване на тонуса, безплодие, обездвижване на костната тъкан, остеопороза са само част от застрашаващите последици.

Храносмилателна система

Забавянето на двигателната активност намалява процесите на преработка на храната, а това от своя страна довежда до проблеми с жлъчка, далак, черен дроб. Намалява се обмяната на веществата и целия стомашно-червен тракт е застрашен.

Отделителна система

Застоялият начин на живот е само една от причините за поява на хемероиди на дебелото черво.

Нервна система

Поради липсата на физическа активност в тъканите навлиза малко кислород, а това води до глад и в мозъка. От там насетне раздразнителността, депресивните състояния, липсата на концентрация, нарушенията в съня и отпадналостта на организма са само част от последващите дискфункции.

Следва продължение…