Автономните трактори в селското стопанство

трактори в селското стопанство

Трактори в селското стопанство

В миналото предците ни са вършели цялата селскостопанска работа, разчитайки на ръцете си, а днес трябва да сме благодарни на гениите, които не спрат с откритията си и създават трактори. Те работят свободно.

Така, както създадоха автомобили роботи, така днес има автономни трактори за селскостопанска работа. И докато все още сте объркани и се питате, на кого да благодарите за вкусната храна на трапезата, научете малко повече за тези машини. Преди това, за всички вас, които имат собствени селскостопански техники.

Advertisements

Вижте за части за трактори:

Оказва се, полезно за  някои развити страни (Франция, Германия, Канада, САЩ) вече се използва техника самостоятелно в селското стопанство. Създадените автономни автомобили се движи по обществените пътища доста трудно.

Като се има предвид факта, че е необходимо да се анализира в реално време за движението по пътя, да се запише и да реагира на пътни знаци и маркировка, се вземат под внимание състоянието на пътното платно и грешките на другите участници в движението като пешеходци, велосипедисти и така нататък.

При всички тези проблеми не са на разположение, което е и причината вече установена автономни трактори, които работят в областта да извършват всички необходими общи цели, които да проправят техните маршрути, използвайки GPS.

Самостоятелен трактор с автономна система

Автономните трактори, дори знаят как да координират действията си с другите селскостопански машини. Ето един пример – автономна трактор работи в областите, обработва земята, без човешка намеса. Още по-иновативните решения предлагат набор от екстри.

Модулната интелигентна система за интегрирано управление на оборудването, решава проблема на оптимален ход през зоната на полето и завършва всеки процес на автоматичен режим.

Тракторът или комбинираната такава система, намалява в областта на обработката, спестявайки торове, горива и семена. Наред с това съвременното изобретение шофира самостоятелно и контролира скоростта на трактора.

Интересен факт: Трактор Big Bud 747 е най-големият трактор в света, който се използва в селското стопанство. Big Bud 747 има размери, които са: с дължина 8 метра, широчина 6 метра и височина 4 метра.