Какви цветя не трябва да поставяте у дома

Какви цветя не трябва да поставяте у дома

Знаете ли какви цветя не трябва да поставяте у дома?

Знаете, ли, че всички цветя носят своите специфики. И докато всички ухаят приятно, така и от тях може да ви заболи главата.

Навярно сте чували за учението на Фън Шуй, което подобрява живота, позитивизма и жизнената енергия. Осен, чрез подредба на мебели и предмети в това древно изкуство са включени и някои техники и похвати за избор и подредба на цветя.

Това изкуство включва алпийски виолетки, циклама, китайска роза, камелия, hippeastrum и др.

Между другото, момичетата, търсят своята половина, се препоръчва да се поставят цвят на праскова в дома. Според Фън Шуй това цвете е предназначено, за да привлича късмет и любовта, за да помогнете на самотни хора да намерят своето собствено щастие. Наред с всичко останало самият цвят праскова в изключително красив.

В допълнение към растения, които привличат положителна енергия има и други. Преди да започнем с изброяване по списък, вижте за почистване на градина.

Ето и за кои цветя трябва да помислите:

Орхидея – това красиво цвете не е най-добрият избор за вкъщи, защото според фън шуй орхидеята поглъща енергията на собствениците на дома, особено ако растението е в спалнята за отдих. Хората в дома, които „живеят“ с орхидея могат да чувстват постоянна умора, депресия, липса на енергия. Единственото място, където това цвете може да устои е коридора;

Кактус – като всички други трънливи растения, в интериора трябва да бъде обгърнато с грижи. От една страна, кактусът е активен за логическо мислене, от друга страна, може да доведе до разрушителна енергия, привличане на кавги и вреди;

Монстера – това растение е често смятано, че „поглъща енергия“ , така че да остане за дълго време в една ще бъде най-голямата грешка.

Поставяне на стайни растения според Фън Шуй правилата:

За доброто, което искате в дома си, трябва да следвате някои определени закони. Това ще помагат за натрупването на положителна енергия.

Според фън шуй цветя в спалнята не трябва да стоят, независимо колко красиви или положителни са. Смята се, че растението засилва Ян енергията и това може да доведе до раздор в двойките;

Не използвайте изкуствени цветя в къщата. Фактът, че тези продукти са с мъртва енергия, засилва ефекта върху атмосферата в дома;

Сухи, изсъхнали цветя в дома, според фън шуй също не трябва да се държат. Тези растения трябва да се почистват веднага. Цветята ще имат отрицателно въздействие върху отношенията между обитателите на къщата;

Ако искате да привлечете енергията в дома, поставете цветята, в различни ниши, рафтове и шкафове;

Не слагайте саксии за цветя твърде близо до зоната за отдих, например, до стол, легло, диван и т.н. Такава договореност не е благоприятна за формирането на добра и позитивна енергия.

Съветите за подреждане на цветя, според правилата на Фън Шуй не са толкова сложни, но ги приемайте непоклатимо.

Понякога става така, че да поставите саксията в съответствие със законите, чисто интуитивно е не на място. В този случай е необходимо да се пренаредят цветята. Важно е, всичко да е наред, не само за някои закони, да събужда приятни чувства.

Научете и как да се избавите от негативната енергия с извозване строителни отпадъци.