Органични храни, които задължително трябва да купите

Органична храна

Повечето органични храни обикновено са по-скъпи, а цената е оправдана от здравните условия и може да се избегне, чрез регулиран прием.

Знаете ли кои са онези органични храни, които задължително трябва да купите?!

Проучванията показват, че токсините в околната среда върху животни могат да бъдат предадени на три бъдещите поколения. Освен това е доказано, че някои хербициди са свързани с увреждане на тестостеронът и водят до безплодие.

Няколко други заболявания също са били свързани с токсични пестициди, което повдига въпроса за това как може да се избегнат подобни стряскащи резултати.

био храни

Отговорът се крие в закупуването на биологични продукти, когато е възможно.

  • Храна на зърна

Зърната са на разположение на пазара и могат да съдържат около 15 % остатъци от пестициди Това показва Програмата за пестициди USDA. Тези пестициди могат да носят канцерогени и невротоксини, които могат да причинят редица здравословни условия с течение на времето. Ако купувате органични пълнозърнести храни, може ефективно да намалите приемът на тези здравни увреждащи пестициди, заедно с намаляване риска от сърдечно-съдови заболявания. Пълнозърнестият хляб също е чудесно за контрол на тегло, защото съдържа повече фибри, отколкото изискан сорт на разположение на пазара.

  • Мляко

Около 20% от млякото в САЩ се произвежда от крави, които са били инжектирани с рекомбинантен говежди хормон на растежен хормон (Rbgh). Хора, които не могат да си позволят да купят органични елементи трябва да поставят млякото като първи приоритет, предвид колко вредно може да бъде инжектирането с хормон на растежа. Био млякото е от крави, които са имали естествено хранене и са отглеждани в естествени условия на сушата. Тези крави също са сертифицирани като добитък без инжектирани хормони на растежа и други лекарства.

  • Сирене

Сиренето е един от най-широко използваните млечни продукти, но топено сирене, въпреки регулацията, събужда няколко въпроса. Производителите използват различни разновидности на сирене и ги смесват заедно с химични агенти за емулгирането. Освен това, млякото, използвано в производството може също да е третирано с хормони на растежа. Изкуствени хранителен оцветител, използван в преработени сортове сирене могат да предизвикат рак.

  • Месо

След млечните продукти, трябва да се помисли за органично месо, ако го консумирате редовно. Месото е основен източник на протеини, но за съжаление, конвенционален начин за набавянето му на пазарите сочи, че такова е пълно с хормони, лекарства и пестициди. Тези химикали могат да си проправят път в месото, ако животните са били третирани с хормони или лекарства и ако те са хранени с фуражи обогатени с торове и хербициди. Биологичното месо може да бъде доста скъпо, но си струва ползите за здравето за сметка на всички минус и вредни химикали.