Аромат за лятото

парфюми за жени

През лятото всяка дама обича да набляга на грима, но е добре и да не забравя за аромата.

Уханието е онова, което може да привлече вниманието и да накара всеки мачо да се обръща след вас.

Парфюмът и дезодорантът са задължителни в летните горещини, а ако се осланим и на съвета на Мерилин Монро, то „облечена в една капка парфюм….“, няма как да не сте зашеметяващи.

За лятото избирайте измежду нежните аромати, които като морски бриз галят сетивата.

Забравете за тежките и сладки миризми. Първите са за зимата, за да засилят усещането под това, което крие палтото, а вторите в лятото могат да ви навлекат рояци от насекоми и хапещи комари.

Аромат за лятото – как да изберете своя, научете сега!

Наред с тези съвети от специалистите по парфюми, предлагаме ви още редица съвети, които могат да допринесат за истински женственост, комфорт и самочувствие в летните дни и вечери:

  1. Знаете ли, че уханията на парфюма се менят, според температурите на околната среда. В горещите летни дни аромата се разтваря бързо в атмосферата само за час време. Най-силно влияние оказват температурите, които допринасят парфюмните молекули да се разтварят във въздуха, за разлика от студа, който действа с обратен ефект.
  2. Кой е перфектният аромат – специалистите съветват в летните дни да се употребява повече тоалетна вода, а вечерите парфюм. Тоалетната вода е леко концентрирана с алкохол и не може да предизвика алергии. Нека не забравяме, че под влияние на слънце, алкохолът може да раздразни кожата и да предизвика дискомфорт.
  3. Блондинките избират парфюм – светлите дами имат фина и суха кожа, която изпуска аромата и действието на парфюма не се задържа дълго.
  4. Брюнетките се нуждаят от парфюм – такива жени са с тъмна, плътна и мазна кожа, която запазва аромата за дълго и го разпространява във въздуха по-бавно.
  5. Няколко хитринки за избора на аромат за лятото – когато избираме парфюм е добре да го съчетаем с темперамента на ежедневието си. Ако то е свързано с много физически натоварвания и движения то аромати с цитрусови нотки, свежи и леки са допълнителен тонус за динамичната жена. В случай, че сте романтична натура и обичате да се потапяте в света на книги и филми, то изберете ухание навяващо за цветна градина.