Антистрес терапия

6 антистресови техники

Стресът е враг на здравето и на доброто самочувствие и привлекателната външност. Време е да го надвием.

Предлагаме ви техники от 6 вида антистрес трапия, а вие преценете, коя да изберете и как да я приложите:

  1. Масажите правят по-жизнени

Потъркайте бодлива топка между дланите и после със стъпалата. Масажът може да се направи и с друг уред. Това стимулира рефлексите, дава енергия и подобрява състоянието на тялото и духа;

  1. Медът заздравява нервите

Медът помага при ежедневният стрес. 1 чаена лъжица дневно дава сили. Плодовата му захар отива в кръвта и повишава концентрацията, витамините и ензимите заздравяват сили на организма, които се борят с всичко.

  1. Розмаринът ободрява

Действа като ободряващо средство на мозъка и нервната система. Няколко капки от него във вана са достатъчни за пълен релакс.

  1. Йогата успокоява

Яденето в състояние на стрес провокира или проблеми с телесната маса, или със стомаха. Който не иска да рискува трябва преди това да направи едно упражнение йога. То успокоява и не позволява на стомаха да отделя толкова киселини. Упражнение – застанете изправени и опънете ръце нагоре, притискайте ги една към друга, увийте един крак около другия и задръжте двадесет секунди.6 антистресови техники

  1. Музиката забавя сърдечния ритъм. Тя действа успокояващо

И засилва имунната система.

  1. Скачането дава крака

Спортът е оптималния начин за избавяне от стреса, чрез освобождаване на хормона на стреса. Няма значение от типа спорт, достатъчно е само да ви носи наслада. Подходящо е скачането на въже, то ви напомня за детските игри и ви връща в младостта, а освен това дори да е лошо времето на вън, може да се практикува у дома на отворен прозорец.