Горещи въпроси за всяка двойка

Горещи въпроси за всяка двойка

Всяка двойка иска да получи максималното удоволствие в интимните преживявания, затова тук разкриваме всчки горещи въпроси!

И ако в началото за това не се изискват никакви усилия, то с времето всичко някак си се забавя, игнорира и идват проблемите. За да не се стига до там и във вашите интимни отношения, предлагаме ви няколко съвета заимствани от мнението на специалисти, психотерапевти, сексолози и лекари.

Според изследванията над 10 пъти шанса е по-голям при една двойка, която говори за проблемите си, за разлика от тези, които не обсъждат деликатните теми от интимния живот. Какво трябва да се говори и как да се подхожда в различните ситуации:

Граници – да се освежават сексуалните отношения с експерименти е добра идея, но винаги трябва да бъдат обсъдени с другата половина. За целта е хубаво да се използва дори кодов наречие за секса, което да е известно и за двамата и да се вмъква, ако се налага на по-нестандартно място. Кажете ясно, какво искате или къде. Предприемайте нестандартните действия, само ако има разбиране и съгласие от другата страна.

Рутина – това е най-лесното, което може да настане във взаимоотношенията между двама души, а трайното и застояване води редица проблеми. Тя обаче трябва да се избегне още при усещане за първите й симптоми, а такива са скука, досада, задължение и т.н. Специалистите съветват да се потърси помощ от сексолог, подходяща литература или да се опита нещо ново.

Дисфункция – ерекцията или преждевременната еякулация са теми, които най-много биват пренебрегвани. Вместо да се поставят на въпрос или да се мълчи като риба, трябва да се премине към следваща стъпка или по-скоро друг начин за ласки. Често проблемът може да е както в мъжа, така и в жената. Не бива да се обвиняват взаимно, а ако се налага дори е уместно да се потърси лекарска помощ. Всеки деликатен проблем може да бъде решен навреме и с помощта и взаимното разбиране и на двамата партньори. Няма нищо срамно и лошо да се говори за всички въпроси, които се случват в леглото, също, както се обсъждат и всички останали проблеми в семейството.

Според най-нови проучвания 53% от дамите поне един път в живота си са използвали вибратор. Според специалистите тази тактика е здравословна, защото подобрява циркулацията на кръвта и допринася благоприятно над сексуалния живот. Какво още не знаем за секс темите при семейните двойки, предстои да научим:

Отказът – на всеки се е случвало да е прекалено уморен или да не е в настроение за секс. Да пренебрегнеш желанията и вътрешния си глас, само за да угодиш на другия, също не е работа. Това може да се превърне в основа за по-сериозни бъдещи недоразумения между двамата партньори. Специалистите съветват да се поговори с половинката и с мило и усмивка, срещата да се отложи за друг път, като за целта се удържи на обещанието.

Планирането – много вероятно е единият от двамата партньори да си ада по сутрешните, а другият по нощните ласки. Така, че ще трябва да се уговорят компромисни варианти. Някои си падат по бързия и импулсивен секс, а други по продължителните ласки в леглото. Уточнете тези неща с половинката си и така и двамата ще сте щастливи и поравно задоволени.

Обратна връзка – не пропускайте да споделите кое харесвате в секса с човека до вас и кое не. Слуховият апарат по време на интимна близост у мъжа е много изострен и когато жената издава звуци, може да не бъдат асимилирани по начина, по който тя желае. Ето, защо е добре, вместо да се нарежда: “ застани така“, да се изказва: „когато правиш това…усещанията ми са направо невероятни“.

Горещи въпроси за всяка двойка

Безопасност – няма нищо срамно от това да се вземат мерки. Както лигавицата на носа, така и на устната кухина, така и гениталиите са изложени на различни опасности. Някои вируси по интимните части могат да се застоят трайно, затова ако за първи път правите секс с даден партньор, то бъдете директни и споделете, какви контрацептиви ползвате за нежелана бременност и какви презервативи предпочитате за всичко останало. Тялото на всеки е отдаване под наем, а не подаряване, така, че кой по-добре от вас може да го опази. Най-малко непланираното потомство може да се окаже голяма спънка за едва познаващата се двойка.