Хармония във всеки ден

Хармонията

Търсиш ли хармония в живота във всеки ден?

Имаш ли усещане за неудовлетвореност от живота, работата, съжителството си с друг човек, питаш ли се: Завинаги ли те напуснла: Хармония?!

Усещаш ли, че сякаш нещо все ти липсва и дори не можеш да си обясниш какво е то – нарича се Хармония…в самата Теб!

Ако симптомите са ти познати, то имаш нужда от помощ и тя не е лекарска, а е свързана с личностното ти израстване, себепознание и намиране на хармонията с твоето Аз.

Специалистите са на мнение, че връзката на душата и тялото са от изключителна значимост и едва, когато я открием може да се почувстваме истински доволни от живота, щастливи и реализирани.

 

Предлагаме ти, няколко начина, чрез който сама ще можеш да откриеш твоят Път към себепознанието и хармонията, за целта от теб се искат само 2 неща – да прочетеш по-долу и да бъдеш откровена:

Щастлива ли си – усещаш ли облекчение, вътрешно щастие, че дори възторг, дори от сутрешното събуждане в леглото; дори от птичките и щурчетата, дори от топлите лъчи на слънцето. Ако усещаш това, значи си щастлива. В противен случай опитай се сама да откриеш какво ти липсва и си го набави. Може това да е незадоволство в работата, може да са проблеми в семейството или тежки периоди, които трябва да преодолееш.

Каквото и да е помни:

хармония всеки ден

„Животът е като едно море. В него има и плитчини и дълбини, в които може да се удавиш. В него има и красиви рибки и акули. В него има и перли и остри камъни. От теб зависи, как ще го преплуваш и на кое по пътя си, какво внимание ще отдаваш. Във всички случай суха няма да излезеш, така, че радвай се на всеки един момент“.

И сега ако кажеш, че не умееш да плуваш, то винаги може да си наемеш сал, лодка или спасителен пояс. Всичко сама решаваш. Моят съвет е да се усмихнеш на живота и да погледнеш с розовата страна на очилата.

Можеш ли да се разделиш с миналото – когато се концентрираме в миналото, хабим прекалено много енергия, а това ни пречи да продължим в бъдеще. Опитай се да загърбиш миналото. Всеки човек има неща, които го натъжават, неща, които иска да забрави или към които иска да е вързан цял живот, но това е едно от нещата на живота, които няма как да променим. Така, че гледай само напред и продължавай, а самата тя, хармония сама ще те догони.

Следваш ли интуицията си – много хора се доверяват на шесто чувство и в това няма нищо лошо. Това е вътрешният ни глас, които много пъти е по-разумен от мозъка ни. Дори на пръв поглед нещата да са без изход, вътрешният глас никога не лъже. Довери се поне един път и сама ще се убедиш.

На кого се доверяваш сърцето или разума – разумът е логичен, последователен, следва етапи и диаграми, но сърцето е онова, което никога не лъже. То няма да ви подведе, защото не разбира от сложни схеми, застраховки срещу „злополука“, но точно това го прави така прекрасно.

Даваш ли си сметка, колко Силна си – ако до сега не си се замислила, какво си постигнала, как си лекувала и най-дълбоки рани, как на нежните плещи си носела повече от раница, то замисли се. Ти можеш всичко, а от твоето признание има нужда вътрешното ти Аз, за да продължиш напред.