10-те най-големи градове в света

най-големи градове в света

 Днес сме изготвили списък с 10-те най-големи градове в света!

Размерът на един град се определя от неговото население. Ето защо има много градове, които са големи и все още се наричат ​​малки поради недостиг на жители. Въпреки че невинаги е добре, размерът на града се оценява само по броя на живеещите в него хора…

Ето десетте най-големи града в света, в зависимост от броя на хората.

  1. Токио, Япония – 37 милиона души

Като най-богат на население град в света, няма съмнение, че е японският град. Токио е нараснал много скромните, както в икономиката, така и в населението. Населението му днес наброява над 37 милиона души.

  1. Джакарта, Индонезия – 26 милиона души

Като най-големият политически и финансов център в страната, Джакарта е безспорно вторият по големина град в света с население от около 26 милиона души.

  1. Сеул, Южна Корея – 22,5 милиона души

Не е изненадващо, че в последно време Сеул бързо се разраства и развитието му не се ограничава само до икономическата сфера, но и до хората и технологиите. Населението е 22,5 милиона души.

  1. Делхи, Индия – 22,2 милиона души

Делхи е на четвърто място и почти е равносилен на населението на Сеул от 22,2 милиона.

  1. Шанхай, Китай – 20,8 милиона души

Китай е известен със своята обширна територия и гъсто население. Шанхай е пети по големина население и наброява 20,8 милиона души.

  1. Манила, Филипините – 22,7 милиона души

Манила заема шесто място в списъка на най-големите градове в света.

  1. Карачи, Пакистан – 20,7 милиона души

Като културен център на Пакистан, Карачи се нарежда като седмият по големина град в света с население от 20,7 милиона души.

  1. Ню Йорк, САЩ – 20,46 милиона души

Кой не е чувал за Ню Йорк? Да, това е най-гъсто населеният град в САЩ в 20,46 милиона души. Град Ню Йорк до голяма степен се отличава от гледна точка на културното разнообразие, тъй като е домакин за много хора от цял ​​свят.

  1. Сао Пауло, Бразилия – 20,1 милиона души

Сао Пауло е един от най-големите бизнес центрове в света и най-големият град в Бразилия, е сред най-големите градове в света с население от 20,1 милиона души.

  1. Мексико Сити, Мексико – 19,4 милиона души

Като културна и финансова столица на Мексико, Мексико Сити е в този списък с население от около 19,4 милиона души, пребиваващи на границата. Той е бил най-гъсто населеният град в света, но сега е на десето място.