10-те най-богати градове в света

10-те най-богати

Знаете ли кои са 10-те най-богати градове в света?!

Има много места в света, които ще засенчат повечето по отношение на икономическия растеж и богатството, а тук са няколко най-богати градове.

Това са мегаполиси, които са включени в списъците на много хора, като топ дестинации, които биха желали някои ден да посетят.

Ако и вие желаете да попътувате, макар и виртуално, то предлагаме ви пътуване до 10-те най-богати градове в света.

10-те най-богати

Ето и тях – 10-те най-богати градове в света

  1. Токио, Япония

Токио – най-богатият град в света. Като един от най-популярните градове в Югоизточна Азия, Токио е в списъка на най-богатите градове в света. Това, което разказва за него историята е, свързано с факта, че някога бил просто рибарско селище в Едо. Сега е най-богатият град с БВП от около 1,520 милиарда долара.

  1. Ню Йорк, САЩ

Кой не знае за Ню Йорк? Град, който никога не спи. Неговите основни индустрии включват недвижими имоти и финанси? БВП на Ню Йорк е 1210 милиарда долара.

  1. Лос Анджелис, САЩ

Лос Анджелис е и домът на Холивуд. Ето защо не е тайна, че този град е на практика златна мина. БВП му е 789.7 млрд. долара.

  1. Сеул, Южна Корея

Наречен като първият град в Източна Азия, където има едновременно вода, електроенергия и телефонна система. БВП на Сеул е в размер на 779,3 милиарда долара.

  1. Лондон, Англия

Като един от списъкът на 10-те най-богати градове в света, къде без Лондон? БВП – 731.2 млрд. долара.

  1. Париж, Франция

Градът на любовта се включва в този списък като шести поред. Най-голямата индустрия в такъв красив град се пада на туризма и има БВП от 669.2 милиарда долара.

  1. Осака, Япония

Друг голям град на Япония, който с гордост може да се нареди в топ листата е „Osaka“. Той е на седмо място в списъка с БВП от 654.8 милиарда. долара.

  1. Чикаго, САЩ

Този град се класира на осмо място в списъка на най-богатите градове в света, БВП е 524.6 млрд. долара.

  1. Москва, Русия

Руски град Москва също, без съмнение е един от най-богатите градове в света, както икономически, така и исторически. Основното му производство включва хранително-вкусовата промишленост и химическата промишленост. БВП е 520,1 млрд. долара.

  1. Шанхай, Китай

Шанхай е много богат азиатски град. Попада на 10-то място и има БВП от 516,5 млрд. Долара. Той е много популярен град с бързо развиваща се туристическа индустрия. Това се отнася и за нефтената и стоманодобивната промишленост.