10-те най-големи летища в света

най-големи летища по света

Кои са най-големите летища в света!

Добре е да се интересувате от летищата по света, особено ако планирате почивка или екскурзия със самолет.

Въпреки високата цена на билетите за самолети, хората редовно пътуват до различни места, както за удоволствие, така и за бизнес срещи.

Днес прегледаме някои от най-големите летища в света. Както подсказва името, този списък съдържа само летища, които имат най-големи площи.

Международно летище Кинг Фахд, Саудитска Арабия.

Обща площ: 77 600 хектара.

Хората в Близкия изток наистина живеят с кралски пропорции. Международното летище Саудитска Арабия на крал Фахд е пример за неограничени възможности. Летището обхваща площ от около 77 600 хектара. По отношение на размера това летище е прието за най-голямото летище в света.

Международно летище Денвър, САЩ.

Обща площ: 14 000 хектара.

Международното летище в Денвър е отличено като най-голямото летище в Америка. То все още заема много високо място в списъците с най-добрите летища. Разполага с 2 основни терминала и 3 основни зали. Летището в Денвър се нарежда на второ място в света по размери.

Далас, Форт Уърт, САЩ.

Обща площ: 6963 хектара.

Форт Уорт служи като основен център за американските авиолинии. Летището обхваща площ от 6963 хектара. На него има 5 терминала с достатъчно място за разширяване на броя от 15.

Международно летище Шанхай Пудонг.

Обща площ: 3300 хектара.

Международното летище Пудонг, разположено в Шанхай, обхваща площ от 3300 дка. То може безопасно да побере около 80 милиона пътници годишно.

Летище Шарл де Гол, Франция.

Обща площ: 3200 хектара.

Летище „Шарл де Гол“, известно като летище „Роси“, е построено на площ от 3200 хектара. Air France използва се като основен му център.

Мадрид Барахас, Испания.

Обща площ: 2050 хектара.

Основното международно летище в Мадрид, Испания е огромно и може да се справи с до 70 милиона пътници годишно. Построено на площ от 050 хектара, Мадрид Барахас служи като основен център на авиокомпанията Iberia.

Летище Суварнабуми, Тайланд.

Обща площ: 2980 хектара.

Летище Суварбабуми Тайланд е едно от най-добрите летища в Азия. То заема огромна площ от 2980 хектара и е основният център на Thai Airways International. Ето един удивителен факт за него говори за първите снимки, качени на Instagram, който са направени именно от тук.

Международно летище Чикаго О’Хеър, САЩ.

Обща площ: 2760 хектара.

Международното летище Чикаго О’Хеър е огромно летище, което обхваща почти 2760 хектара. То също така служи като главен център на няколко авио превозвача, особено United Airlines. Летището наскоро бе признато за най-доброто в Северна Америка.

Международно летище Кайро, Египет.

Обща площ: 2550 хектара.

Международното летище в Кайро е деветото най-голямо в света. То е и най-натовареното летище в Египет и обхваща площ от 2550 хектара. На пистите на международното летище в Кайро има 9 товарни авиокомпании и 45 различни пътнически авиокомпании.

Международно летище Пекин, Китай.

Обща площ: 2330 хектара.

Пекинското международно летище е десетото по големина в света и заема 2330 хектара земя.