9 съвета за пълноценна връзка

пълноценна връзка

Според медицина и учени множество външни и вътрешни фактори могат да навредят или да помогнат на връзката ни.

9 съвета за пълноценна връзка

Съществуват основни принципи, на които се изграждат добрите партньорски отношения, а всеки е на ясно, че това става и с времето.

Сред водещите са

Любов, грижа, разбирателство, уважение, признателност, приемане и доверие. Всяко от тях има голямо значение за щастието на една двойка:

Любов

Някои се влюбват от пръв поглед, други се нуждаят от време. Истината е, че за да се изгради истинска любов между двама души трябва да са на лице емоционалните и разумни качества. Съчувствие и разбиране са сред тях, а те често се изразяват в това, което не е нужно да казва другия, за да го разберем или това как сякаш с телепатия го привикваме. Физически това се изразява в желанието за докосване.

Грижа

Това е отговорността на единия партньор към другия. Той може да откликва на потребностите и да се стреми да ги задоволява, а колкото повече са засегнати от тях и благополучието на другия, толкова и това се смята за силно и лично.

Разбиране

Това е начина, по който гледаме света през очите на партньора. Разбирането не е да сте наясно с всички отговори на партньора, а да му влизате в положение и да го подкрепяте.

Уважение

Когато показваме уважение към личността на ближния ние декларираме не вербално „благодаря“.Показваме, че по тоя начин, той наистина го заслужава.

Признателност

И както на нас ни благодарят с мил жест или дума, така и ние трябва да го правим за партньора, независимо дали е сготвил, взел децата от чуилище или направил друг жест за нас.

Приемане

Тук се изисква безгранично приемане на партньора с всичките му качества и недостатъци. Не безкрайни опити в борба за промяната му и преобрязаването му в свръх, супер герой.

Доверие

Гради се с времето и се съхранява, единствено ако двойката вярва, че няма да предаде партньора си, без значение обстоятелствата.

Желание

Това е градивното усещане в равилна посока. Без желание не може да се изгради връзка, а липсата на сексуално жеание е достатъчен сигнал да се замислим, че нещо не е наред във връзката. Тогава се налага регенериране на взаимоотношенията.

Какво представлява билката „любовно биле“

Това е растение известно още като кориандър и ползвано за подправка в кулинарията. Известната съставка за разпалване на страстта е позната още в древна Гърция и ползвана като афродизиак.

В онези години, гръцкият лекар Диоскорид, автор на цяла книга описваща качествата на това растение. Той самият, смятал, че силата на любовното биле повишава мъжката потентност.

Бащата на медицината – Хипократ го изписвал на пациентите си като лек за сексуална мощ и го препоръчвал за ароматизиране на помещенията за сън и интимност.