4 случая, в които липсва страст във връзката

страст във връзката

Случаите, в които липсва страст във връзката

Добрата сексуалност е сбор от себепознание и вслушване в исканията на другия, страст във връзката.

С цел да запазим за дълго огъня на страстта и за да е успешна една връзка се иска микс от тези качества, наред с намиране на диалог и съблазняване.

4 случая, в които липсва страст във връзката

Според специалистите – сексолози и психолози, трябва да са на лице и някои предпоставки, те са:

При липса на физическо желание

Ако една двойка е мечтае да се завърне към някогашната страст и да се раздели с рутината, то трябва да се предвиди и липсата на един или друг вид желание. Различията между мъжа и жената са честа причина и проблем в общуването, а това води и до спад в либидото. Съвременния живот, свят на лесен достъп до всичко, информираност, технологии и Интернет извадиха на бял свят толкова много теми табута. С тяхна помощ много по-лесно могат да се преодолеят неудобствата.

При понижено либидо

Най-честа причина за липсата му е ежедневното разочарование от партньора. Това има най-силен ефект, ако той е бил идеализиран в началото на връзката. Настъпва момент, в който другия преценява, че той е не може да достави удоволствие, загубва интерес към него и се насочва към други области като майчинство, кариера и т.н. За мъжа сексуалността в по-скоро механична и това обяснява лекота в прехвърляне на цялата вина по отношение на жената. Това ги оправдава и в действията за изневери или пренебрегване.

Как да поддържаме огъня на страстта

Разкъсванията между деца, работа и стрес в големи дози, всяка двойка намира по-малко време от преди за интимност. Зачестяването и липсата водят рутината, а тя отчуждението. Добре е да бъдат взети мерки, още с появата на първи симптоми. Специалистите са на мнение, че раздялата за дни или леко дистанциране вършат чудеса. Загадъчността е също добър стимул. Тя води и до силно въздействие над интимността и контакта.

Тайни споделени от успешни двойки

Тайни, реално няма, а истината е в това, че някой имат късмет да срещнат точния партньор още в началото. Той е със сходен характер, разбирания и харесва всичко, което и партньорката му. Това е сред водещите фактори за трайни връзки. Рецептата на успешния брак се крие и в непрестанно взаимно съблазняване на другия. Еднакъв поглед в бъдещето, общи планове, схващания, възпитание на наследниците са само част от водещите предпоставки. Те крепят една двойка, внасяйки спокойствие и равновесие.