7 забавни начини да „пръскаме“ Оптимизъм цяло лято

Оптимист

Оптимизмът е уникално качество, което помага на всеки да види нещастието като еднократно събитие и предизвикателство да се работи в търсене на нови възможности.

Или, както Ноам Чомски каза: „Оптимизмът е стратегия за вземане на по-добро решение за бъдещето. Защото ако не повярвате, че бъдещето може да бъде по-добро, има вероятност да се засили негативизма и нещата да се развият не дотам добре и според очакванията.“

Оптимистите могат лесно да преодолеят пречките и да продължат да се движат към по-светло бъдеще. По този начин, един навик на положителното мислене дава повече енергия и ентусиазъм за работа, изпълнява и постига целите по-бързо.

Наред с това, оптимистите изпитват по-малко стрес и умеят да се радват на по-добро здраве във възрастта между 45 и 60.

7 забавни начини да „пръскаме“ Оптимизъм цяло лято

Ако сте оптимист, вие сте по-способни да се справите с неуспехите в живота, без да се превръщат те в депресия.

Тук са 7 ефективни съвета, които ще ви помогнат да се полюбувате на лятото и да развиете полезен навик от положително мислене.

  1. Зареждаща музика – изследванията показват, че музиката има „вълшебна“ сила над нас. Тя действа позитивно на мисленето ни, отваря нови перспективи и ни зарежда с добри емоции. Музиката може да ви помогне да запазите креативността на високи нива.
  2. Помогнете на другите да бъдат оптимисти – усещали ли сте прилива на енергия у вас, когато общувате с позитивен човек. Той е способен, макар с дребни неща да зарязва, а често е и „душата на компанията“. Бъдете и вие такива, разказвайте вицове, давайте поуки от собственото битие или от това на видни хора, за които сте чували. Бъдете като „енциклопедия“ за ведро и позитивно мислене, с което да заразявате околните. Бъдете винаги усмихнати и положителни.
  3. Усмивка, усмивка и пак усмивка – някога, някъде, някой беше казал: „Усмихвай се, когато ти е тъжно, усмихвай се, ако те боли и нека всички мислят, че вечно щастлив си ти“. Една наистина мъдра приказка и само изпиталите могат да потвърдят стойността й.
  4. Прегръдка – тя дори има още по-мощна сила от усмивката. По време на прегръдка, в човешкия мозък се отделят големи количества серотин и ендорфин, а те карат телата и на двамата души да „ликуват“ от щастие. Намирайте време и начин да прегръщате близките си – родители, деца, любимия човек. Така с „един удар, два заека“. Доставяте голяма доза позитивизъм не само на вас, но и на ближния.
  5. Направете комплимент – какъв по-слънчев момент от лятото, да направите комплимент на хората около вас?! Милата дума, дребния жест отварят много врати, а с един комплимент, определено ще „стопите“ сърцето и на най-мрачния човек.
  6. Помогнете на някой да се измъкне от сивото ежедневие – животът, без промени може да бъде истинска скука. Това е причина и за натрупване на напрежение и стрес. Помогнете на вашите приятели, да избягат от скуката, като направите за тях нещо забавно и интересно. Един от най-ефективните начини за разчупване на рутината е да ходете боси в трева, по асфалта или в пясъка. Друг метод е да посетите живописно място с фотографска сесия. Отидете до брега и да се насладете на залеза.
  7. Развивайте оптимизъм – опитайте се да изградите прекрасни отношения с хората навред и да прекарвате повече време заедно. Позитивните хора ще ви помогнат да остане оптимист.

Трябва да си обещавате сам на себе си, да сте силен и никаква сила да не наруши вашето спокойствие в ума. Песимистите трябва да направят всичко възможно, за да гледат по ведро на живота. Оптимистите трябва да се радват на живота и да преподават на други хора положителен заряд. Само по този начин „машината“ на положителното в живота ще работи на пълни обороти.