7 топ съвети, за да мотивираш партньора си

да мотивираш партньора

Най-лесно е да се загуби искрата, когато двама души са изправени пред различни предизвикателства в живота. В днешно време много хора се чувстват уморени и изтощени поради стрес, загуба на работа или претоварване. Ако вашият партньор е изправен пред трудни времена, то добре е да му подадете ръка и заедно да избегнете всяка ситуация.

Как да да мотивираш половинката си?

Много по-големи шансове има връзката в такива моменти, отколкото всеки сам да търси избавление от проблемите. Тук се сещам и за пример, в който много психолози дават съвет, а именно:

Как да сме мотивирани

„Когато на единият му е широко около врата, няма как да разбере другия, да е съпричастен с участта му или да прояви солидарност“.

Ако наистина обичате някого, значи трябва да направите всичко възможно, за да се засили доверието помежду ви и да мотивира достатъчно човека до вас.

мотивиране, мотивация

Покажете любовта си и се грижете за хората, на които държите, за да разберат, че не са сами. Вие трябва да бъдете готови да се справят с нервностите, защото когато имаме проблеми, ние обикновено се превърне емоционални и нестабилни натури.

Предлагаме ви 7 топ съвета, за да мотивирате любимия човек и да му помогнете отново да се почувства силен.

мотивцация

  1. Малки стъпки с голям ефект – пътят към мечтите не винаги е постлан с червен килим. Често, за да стигнем върха преминаваме през полета от бодливи храсти и дори това да са най-красивите рози, бодлите „издират“ тялото ни. Ако вашият любим е изправен пред такова поле, а вие имате вече опит покажете му как с малки крачки може да стъпва, така, че да не се нарани. Покажете на партньора си и как да лекува всяка „рана“ (а такива неминуемо ще има), за да стигне читав до крайната цел. Малко лирично, но за тези от вас, които не са ни разбрали, споделяйте вашето виждане на ситуацията, предложете списък с малки стъпки на човека, когото обичате, за да преодолее тежките времена.
  2. Посочете доказателства за постигнатия успех: „как да мотивираш“ – вие сте този, които трябва да подаде „рамо“ на любимия човек, затова ако той изживява труден период, окуражавайте го, напомняйте му колко много е постигнал и какъв прекрасен човек е. Вие най-добре знаете за таланта му, затова агитирайте в тази насока.
  3. Открийте причината за трудния етап и начина: „как да мотивираш половинката си“ – направете подходяща обстановката и намерете начин да поговорите с партньора си, разберат какво го притеснява. Когато е известна причината, можете да започнете на емоционалната подкрепа, а не само да критикувате и коментирате, видиш любимия.
  4. Не бъдете настойчиви – когато искаме да помогнем на някого, трябва да сме достатъчно толерантни и внимателни да не поставяме твърде голям натиск върху човека, който преживява трудния етап. Важно е да се почувства подкрепата и психично морално уважение. При притеснение за нещо, вашият партньор рискува да бъде под още по-голям стрес, а това допълнително да го раздразни. Много хора, тъкмо в този момент се изолират от всички останали и желаят да бъдат оставени на мира.
  5. Не се хвалете и прекалено много – трябва да давате само обективна оценка, за да мотивирате ближния, да се бори и да продължи напред. Единствено от време на време може да напомняте за привилегиите, за да давате тласък да вървят напред.
  6. Всеки нов опит – не е лесно всяко ново начало. За тези, които се чувстват унили или потиснати по време на трудни времена. Добре е да не обвинявате вашия партньор са всяко дребно нещо, пропуск и детайл, защото така ще демотивирате и малкото ентусиазъм у него.
  7. Намерете положителното в действията – малките стъпки едва са доловими, но това не означава, че не трябва да подсилвате всяко действие на такива. Така е и в спорта, едва ли ще има очарователни резултати още в началото, но това не бива да ни спира да спортуваме. Затова е добре и да намерите положителната страна в действията.

мотивация

В наши дни дори най-силните и успешни хора могат да се сблъскват с проблеми и да загубят мотивация. Но, дори те са заобиколени от хора, които постоянно ги обичат, мотивират и подкрепят. Бъдете и вие такива, бъдете опората за вашия човек. Научете урока: „Как да мотивираш…“, дори, когато ви се струва в последния момент!