7 най-популярни плажове по света

най-популярни плажове по света

Кои са любимите ви плажове?

Всеки обича плажуването, а на такова място, как да не почувстваме сливане с природата и самите ние да се превърнем в частица от всичко онова?!

Слънце, пясък и вода, допринасят истинският разкош, но знаете ли, че има плажове, които са световно признати, а гледката на такива места, няма как да бъдат нарисувани или описани с думи и от най-пищния художник и от най-добрия майстор на словото.

И въпреки това избрахме да се насочим към тях и да ви пренесем в едни райски кътчета от вселената.

Топ най-популярни плажове по света:

Една обиколка по бреговете на различните точки по света, ще обясни защо, те са 7-те най-популярни плажове по света:плаж

  1. Най-красивият плаж, носи името Пинк сендс бийч. Той се намира на остров Харбър, на Бахамите. По него има розов, пухкав като сняг пясък, които се простира на длъж, като феерия. През деня може да се улови уникален контраст между плажната ивица, море и небе, а по изгрев слънце, гледката е като изрезка от чудна картина. Красота и цветове се преливат в невиждано вълнение. Сред атракциите, които се предлагат тук е конната езда. На такава често пъти, влюбени двойки препускат в галоп, с ритъма на сърцата си.
  2. Най-чистият плаж носи името Варадеро и се намира в Куба. Той разполага с 20 км плажна ивица и е гордост за страната си. Варадеро е разположен на полуостров Икакос и с големина от само 1,5 км. В края на острова се намира дива гора и девствен плаж.
  3. Най-фотографичният плаж на света се нарича Диг, намира се на остров със същото име и е част от Сейшелите. Всеки един плаж на това място е осеян с множество камъни и палмови дръвчета. Тук човек може да се почувства, като в истински Рай, а контрастът между скалистия релеф, служещ за фон и спокойния бряг засилват фотографската гледка.
  4. Най-дългият плаж се нарича Кокс Базар и се разполага в Бангладеш. Това е най-посещаваният плаж. Дължината му достига рекордните 120 км и това обяснява реда в „Книгата на Гинес“. Уникалността на този плаж не спира само с размерите, финият пясък, но се насочва към залезите, които събират на това място десетки и хиляди посетители. И тъкмо в тези моменти слънцето чудно красиво разлива светлината си в океанските води, за да се появи отново на зори.
  5. Най-странният плаж носи името Форт бряг и се разполага величествено в Калифорния. Той е известен още като стъклен плаж. Уникалното за него е, че вместо пясък има милиарди, безброй фини цветни камъчета. Интересно за появата му е факта, че преди 20 години на това място имало сметище. Години по-късно едрите боклуци били разчистени, а стъклените отломки останали задължение на океана. С времето, океанските вълни ги изваяли като чудни камъчета, които днес изумяват посетителите с красотата и многообразието си.
  6. Най-музикалният плаж се казва Каварна и се намира в родината ни България. Дължината на този бряг е 42 км, а характеристиката му идва от факта, че всяка година на това място се организират поредица от концерти, фестивали и серенади. На това място от цялата страна идват известни и не дотам музиканти, които правят плажа, омайно музикален.
  7. Най-тихият плаж се разполага около остров Ломбок, Индонезия. Обратно на предходния той е така уютен, спокоен и тих, че човек може да открие истинското уединение с природата. Фантастична красота от корали, богато разнообразие от морски обитатели и романтична нагласа за посетителите може да гарантира само Ломбок.

плажове по света