7 начина да изразиш емоциите

тъжни

Знаеш ли, че задържането на емоция е вредно за здравето ти. Независимо дали тя е положителна или негативна, трябва да усвоиш техниката по освобождаването й, съветват специалистите.

Има поне 7 начина да изразиш емоциите си!

Човешкото тяло не е „кофа“ за боклук, най-малко за душевни отпадъци, а кофти чувствата повлияват най-силно мозъкът ни!

В резултат той спира да произвежда важните му вещества или се „задръства“ от такива, а всичко това видимо и не толкова се изписва на външността и самите нас.

емоции

Ето, как може да започнеш сама да работиш в посока „Изрази себе си и емоциите си“:

На първо време дай си отговор на въпроса „Как си настроена – позитивно или негативно“. В положителната нагласа може да включиш въпроси дали обичаш заобикалящия свят. Усмихваш ли се, когато срещаш дори непознати хора, дали често мениш настроенията си. Имаш ли усещания, че другите ти завиждат, кое те кара да се чувстваш истински красива, успяла, позитивна. Във втория момент, потърси отговор в минали събития. Дали си имала скоро душевно терзание, стрес, напрежение. Обясни си и дали проблемът е останал нерешен. Дали някой е злоупотребил с теб. Обиждаш ли се и наранява ли те поведението на околните, несправедливостта и т.н.

Едва, когато си минала тази стъпка може да откриеш себе си в някои от следните типажи, които специалистите определят като водещи в чертите от характера на жените.

Ето и тях с подобаващите им емоции:

1.            Тъжна, леко наранена, а в сърцевината е стаен много гняв, враждебност и дори неприязън – гневът и изразяването му не са само негативни. Изразът може да е под форма на отдушник, които споделени с другиго (най-добре подходящ човек, специалист и дори свещеник) ще ти се отразят добре. Не оставяй раздразнението днес, утре, всеки следващ ден да нараства в теб. Поговори и с онези, които видимо са те наранили.

2.            Пасивността, носенето по течението и привидно доволното ти изражение, прикриват същността ти – ако усещаш, че си използвана, ако имаш чувство, че никой не те обича, а всъщност са с теб и покрай теб заради някакви облаги, то това говори и за неуверена линчост. Специалистите съветват да отсееш хората, които те товарят и използват от тези, които могат да се впишат в графата на приятели, въпреки че в момента нищо не получават от теб.

3.            Хладнокръвие, без церемониалност, самоувереност и лека нотка на завист – спокойно не е нерешим и този проблем. Всъщност не си „отровена“ от зелената течност на Завистта, трябва само да направиш малки реформи в живота си. Те обаче трябва да започнат от теб самата. За целта използвай конструктивно потисната ревност като стимул за изглаждане на отношенията с околните.

Научи още за останалите модели на поведение