4 модела на поведение

поведение у хората

Никой не казва, че трябва да си „гвоздеят“ на програмата, имиджът ти няма да е ощетен, ако един път не си себе си“!!!

Предлагаме ти да надникнеш в 7-те модела на поведение още сега, за да научиш сам/а за себе си нещо повече!

В продължение на предходната тема ти предлагаме и идните 4 типа, в които може да откриеш себе си, както и изхода от ситуацията:

  1. Диагноза „виновна“ – видимо ти си душата на компанията, весела, своенравна и купонджийка до мозъка на костите. Уви, вътре в теб е скрита истинската ти същност, а тя носи някаква вина, която опитваш всячески да замажеш. Независимо дали това е усещане за срам или страх, не се притеснявай всички имаме минало и всички изпитваме срам, вина, страх. Бъди честна със себе си, намери доверен приятел и сподели онова, което те мъчи. Ако сега не си във форма, то краят на света не е настъпил. Достатъчно е само да обясниш и сама ще се увериш как ще ти олекне.
  2. Диагноза „страхуваща се от всичко“ – тиха, замислена и леко потисната. Това си ти, но крехката ти душевност няма как да бъде разгадана, ако сама не си помогнеш. Често и тази потиснатост може да се изрази в леко неспокойство. Открий това, от което се страхуваш, а това ще е и първата стъпка към промяната ти.
  3. Диагноза „влюбена“ – любов и привързаност, себераздаване за близки, приятели и любими хора. В това няма нищо лошо, време е само да се научиш да го показваш. Топлите чувства са заложени у теб, а сега трябва само да се научиш как да ги показваш, или впрочем казваш. Кажи на хората обичаш онези две думички „Обичам те“ и сама ще се увериш как може да разтопиш „планина“ от лед или да под местиш скалата. Хората обичат да им се казва и показва обичта, направи го и много врати ще се отворят пред теб.
  4. Диагноза „чувствителна“ – обичаш да се харесваш и да си добра във всичко и на всички. Уви, под мекушавата обвивка се крие и лека нотка на сърдитост, а тя е в резултат на това, че понякога видно гледаш от високо, на хората, които не са в твоето положение. Горделива си и от откровеността си, но често тя е израз на нетактичност. Специалистите са на мнение, че трябва да поработиш над деликатната си страна, а тя е точно факта, че не си така силна и твърда, за каквато се представяш. И защо ти е да бъдеш тази, която не си. Хвърли маската на твърд играч и бъди себе си – състрадателна, добронамерена и отзивчива.

поведението на човек

Научи и как да изразяваш емоциите си