Ето как да си страхотна по всяко време

Женска красота

В търсенето на ултимативна красота, открихме няколко козметични правила, които могат да помогнат на всяка дама да бъде толкова красива отвън, колкото е и отвътре.

Ако се питаш как да си страхотна по всяко време, то предлагаме ти няколко идеи как да си страхотна по всяко време:

  1. Лакирай се толкова пъти, колкото е нужно, но не прекалявай – лятото е времето на цветните и пищни лакове, но за да си винаги безупречна не прекалявай с напластяванията. Колкото са повече, толкова по-трудно съхнат. Наред с това може да ползваш гел или бързо съхнещи версии. Когато имаш възможност разтривай няколко капки масла по контите и кожата на ръцете.
  2. Спи по 8 часа на денонощие – сънят е изключително ценен съдружник на красотата. Ето, защо е добре да си отпочиваш качествено. Стоенето до късно трябва да бъде ограничено, а за сметка на това ще си бодра на зори.
  3. Намали солените храни – солта е вредна, както за красотата, така и за здравето. Тя допринася задържането на води, а едва ли би искала да си като „балон“ или шамандурата на плажа, в летните горещини“.
  4. Дай отпуска на високия ток – обувките за лятото трябва да са не само красиви и много отворени, но и по-ниски. Високият ток уморява ходилата, те се подуват и отит само от топлината, а когато се качиш на 10+ см, то тялото ти страда повече отколкото можеш да си представиш – стави, мускули, вени.
  5. Бъди премерена в употребата на преса за коса и сешоар – разгара на лятото, плаж, слънце, вятър, вода допринасят косата ти да съхне ежечасово. Не отнемай малкото хидратация с използване на електричество.
  6. Не прекалявай с вината и кафето – те са вредители номер едно на белотата на зъбите ти. При първа възможност запиши час за избелване при стоматолога.
  7. Чистото лице е синоним за красива кожа – тук напълно забрави за навиците да лягаш с грим, да пропускаш да почистиш кожата поне два-три пъти на ден с вода и тоник и да посещаваш козметик. Лятото е и момента, когато кожата на лицето има най-голяма нужда от грижи, не забравяй това.