6 цвята есен


Златната есен постепенно отмества слънчевото лято и настройката в смяната се отразява по един или друг начин на ежедневието ни. Предлагаме ви да опитате един малко необичаен, но доста свеж начин, за да озарите дните си в багрите на природата. Така сякаш „откраднали“ по частица от всеки сезон, ведрото настроение може да присъства дори в дъждовния, ден, дори в облачното утро или в прохладните вечери.

Навярно вече се питате как да стане това и отговора е като внесете багрите на популярни пролетни цветя:

  1. Цъфнала ябълка – или праскова, или друго дръвче, което цъфти в нежни и розови цветове. Такъв трябва да е гримът, вдъхновен от пролетната клонка на розово, дискретно и нежно. За основа на лицето ползвайте нежнорозово, за скулите деликатно в прасковен руж. Очите гримирайте с кремообразни сенки с бляскави пигменти в розово или съчетания на няколко нюанса от розовата гама. В край четата на ъглите добавете опушено сиво, за да засилите дълбочината на погледа. На устните поставете прасковен гланц и лакирайте ноктите в кремавата гама.
  2. Зелена трева – използвайте фон дьо тен в два нюанса и забравете за ружа тук. Скулите оформете само с основния тон. Подчертайте естествено и нежно извивките от лицето, така ще прикриете всеки недостатък. За устните изберете прозрачен цвят, които да подчертае естественият цвят или много светъл пастелен тон. Очите гримирайте в опушен стил, като ползвате зелени и жълти сенки. Добавете пигмент в зелено с повече блясък, а ако искате да акцентирате на погледа добавете тънка очна линия на горния клепач.
  3. Ароматен люляк – тук доминиращата съставка е лилаво, виолетово и пурпурно. Багрите могат да се съчетаят в синхрон. Преди това поставете за основа на лицето светъл фон дьо тен и пудра, едва доловим руж. Клепачите гримирайте в наситено пурпурно в края, а в основата до нослето поставете нежно виолетово. Може да добавите и малко свежи сребърни сенки, за да придадете дълбочина на погледа. За устните използвайте червило в подходящ нюанс и наситените цветове са подходящи в случая. Изберете лака в сходна гама на червилото или сенките.
  4. Огнена роза – червената роза е символ на страстта. Тя може да представи най-страстното лице, най-страстните устни, а това е най-женствената черта във всяка жена. Тогава нека те са акцента. Подчертайте красотата им с ярко червено червило. Преди това обаче оформете овала на лицето със светъл фон дьо тен и пудра. Очите очертайте с черна очна линия и черна спирала за миглите. На клепачите не поставяйте сенки, за да не отвличат вниманието. Нека акцента бъдат устните. Лакирайте ноктите в ярко червено.
  5. Син синчец – за да постигнете дълбочината на това синьо цвете, трябва да поставите синия акцент на очите. Този цвят позволява аранжиране на различните нюанси синьо, над горния клепач и един или два цвята сенки в близки или контрастни цветове. За основа на лицето използвайте светъл тон, а горния клепач очертайте със синя очна линия. На скулите поставете лек прасковен цвят, а устните оцветете в пастелен нюанс на пепел от рози.
  6. Жълти лалета – за този грим трябва да е ясно, че не подхожда добре на всяко лице, но затова пък е красиво решение за дамите с по-тъмен тен. Тези, от вас, които обичат nude грим, това също е идеален избор. Характерното за този стил на гримиране е максималната избистреност и липсата на наситени цветове. За целта трябва да очертаете лицето прецизно и да заличите несъвършенствата. Използвайте фон дьо тен, коректор и пудра, може да ползвате и перли или руж, които да придадат блясък на скулите. Клепачите гримирайте в нежно жълто. Поставете жълт лак на ноктите и неутрално червило за перфектен завършек.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *