Блестящи бижута за празнични и ежедневни поводи

Навярно и вие като всяка дама искате да сте винаги в крак с модните тенденции. Навярно от малко момиченце се заплесвате по скъпите и лъскави бижута и накити на мама или вглеждайки се във витрините на някое златарско ателие, забравяте за всичко заобикалящо.

Сега за вас избрахме специална категория блестящи гердани за празничните вечери, които може да притежавате и без много средства. При всичко това с тях винаги може да сте уверена, че сте индивидуална, различна и красива.

Как да изберете блестящи бижута за всякакви поводи?

Красиви, модерни и стилни бижута може да изберете и на достъпни цени. Всеки един накит може да представи личността и характера, да подчертае визията или да наблегне на най-женствената ви черта.

Блестящи гердани от различни материи, цветове и материали може да избирате за всеки повод и ден, а за по-творческите личности, предлагаме и няколко свежи идеи за обновяване на кутията с бижута.

Как да направим сами красиво модно бижу за всеки повод:

Следвайки няколко лесни стъпки и сами може да направите една част от накита за вечерния тоалет. За целта са ви необходими – няколко едри мъниста, красива и плътна панделка и малко фантазия. Ето и нашето предложение:

  1. Изберете синя лента с дължина 2,5 м и със същият размер кафява лента. Материята може да е фина (шифон, сатен, коприна). Необходими са и 28 дървени мъниста с едра форма. Инструменти като игла и ножица са напълно достатъчни.
  2. Изпълнението в направата на подобен гердан не е сложно. В началото двата цвята лента се завързват и започва нанизването в другия край. Лентата се вмъква в игла с голямо ухо и за нанизва всяко едро мънисто. След нанизването се прави възел и се прекарва следващото мънисто. Последователно се редуват двата цвята лента, докато се нанижат всички мъниста. Лентата, която не минава в мънистото се оставя от външната страна, за да го покрива.
  3. Според големината на лентата и мънистото, може да се остави по начин, че да го обгръща изцяло или частично. В зависимост от цвета на мънистото, прозрачността на лентата и големината му, могат да се получат различни цветови ефекти.
  4. След нанизването на всички мъниста се завързват двата края и герданът може да минава свободно през главата.

Тази свежа идея е за онези, които разполагат с време, а за всички останали многообразие от модели в различни размери, цветове, материали и форми от всевъзможни бижута.