6 начина да привлечете клиенти в сайт за хотели

сайт за хотели

Уебстраницата на сайт е визитката, с която всеки прави своята реклама!

Притежателя на даден сайт иска той да е най-посещаван и съответно услугите му да са най-търсени. Това правило важи за всички потребители в интернет пространството.

Времето става топло, а с него наближава лятото и се замисляме за отпуските и това къде да прекараме най-страхотната почивка.

Статистиките сочат, че сега е периода, когато най-посещаваните и търсени сайтове са тези, които предоставят възможности за пълен релакс и прекрасни възможности за екскурзии, курорти и безкрай незабравими моменти и изживявания в сферата на туризма.

Ето защо не е все едно да имате в предвид някой тънкости, когато правите и поддържате сайта си, особено, ако той докарва голяма част от доходите ви.

Дали притежавате туроператор/агенция или хотел, то сайта, в който рекламирате трябва да е на ниво, за да се радвате на добра репутация и посещаемост.

Конкуренцията е огромна във всички сфери на икономиката, а щом става дума за туризъм дестинациите, хотелите и всичко съпътстващо една почивка са без брой на варианти и предложения.

Много са нещата, от които зависи това дали клиентите ще изберат почивката си именно във вашия хотел. Добре е да се постараете да направите необходимото и зависещото от вас, а хубавата реклама винаги повлиява и привлича аудиторията.

Кой са първите моменти, които правят впечатление, когато влезете в дадена уебстраница – сайт на хотели?!

  1. На първо място сайта – той трябва да е лесно достъпен, добре поддържан и обновяван. Ако информацията, цените и обслужването му не са на ниво, това веднага сваля репутацията, а рекламата ви губи интереса, тук губите хиляди потенциални потребители, една част, от които биха станали редовни клиенти на предлаганите от вас услуги;
  2. Второ важно и не за подценяване е избора на език. Ако сте притежател на хотел на морето (или в планински курорт), не пренебрегвайте факта, че много от чужденците идващи в страната, си избират мястото за почивка именно, чрез интернет. Ако сайта ви не предлага възможности за он-лайн резервации и подробно инфо за лукса, удобствата и комфорта на хотела ви, както и за дадените местности в близост, то щастието те да отседнат именно във вашия хотел е нулев.
  3. Всеки потребител на интернет услугите и на он-лайн пазаруването има нужда от подробни и богати описания. Това важи особено, когато става дума за резервацията на хотел, за така чаканата лятна почивка. Притежателите на уебстраници за предлагане на хотели, трябва да са на ясно, че всяка една подробност в описанието на хотела, храната, обслужването, екстрите, че дори допълнителните детайли като места и забележителности в близост, увеселения, развлечения, заведения и ресторанти всичко, е от значение. Не трябва да се пренебрегва факта, че клиентите решили да резервират хотел за лятната си почивка през интернет ще се вгледат и в най-малката подробност, преди да инвестират средствата си, а това, че не могат да видят или докоснат стоката оказва влияние и взискателността им към детайлите ще е по-обострена. Ето, защо е добре да се изпипват тънкостите, които ще грабнат потенциалните клиенти искащи да прекарат незабравима отпуска в хотела ви.
  4. Стигайки до детайлите в сайта на хотела ви ще е добре, да наблегнем на снимковия материал и картите. Важно за потребителя в интернет пространството и потенциалния клиент, пазаруващ он-лайн е, че услугата или стоката не може да бъде видяна от близо или да се докосне. Ето, защо е особено важно да предоставите възможно най-богата информация на посетителите на сайта ви за хотели, за да ги омагьосате и плените с хилядите възможности, които предлага хотела ви и същевременно да ги убедите, че избирайки вас и вашият хотел те правят правилния избор и не е необходимо дори да разглеждат други предложения. Трябва да сте подготвени с огромен набор от снимков материал показващ хотела от всички възможни ъгли и в детайли – снимки от вън на пейзажа и сградата, снимки около басейните, изгледи към природата в близост, снимки на стаите, леглата, санитарните помещения, ресторант, SPA и фитнес (ако има такива) и всички екстри, които ви изтеглят една крачка пред другата част от конкуренцията. Когато става дума за конкуренция скромността няма място, а това значи, че със снимковия материал представящ вашия хотел вие може да привлечете повече, от колкото си представяте.
  5. Друг важен момент за желаещите да почиват във вашия хотел е набора от карти. Не е за пренебрегване факта, че чужденец решил да отседне в хотела ви ще потърси първо по-подробно инфо, за това как се открива мястото, в което ще отседне. Не пропускайте да отразите хотела си на картата в града, курорта или местността, където се намира. Също така тази карта трябва задължително да е публикувана на уебстраницата ви, за да е достъпна за всеки желаещ да я разпечати на тръгване за своята почивка. Добре е да имате публикувани карти на дадени местности в близост. Много от туристите имат приключенски, опознавателен и гали верски дух, особено ако са чужденци (а не всеки ден имат възможност да пътуват до вашата страна и по-конкретно да избират вашия хотел). С карата на околностите в близост до вашия хотел ще сте с една крачка пред конкуренцията си.
  6. На следващо място идва момента за цените. Те не трябва да са скрити и неизвестни за клиентите ви. Трябва да има прозрачност, не е все едно, това хората да знаят, за какво плащат и какво им се предлага в замяна. Не бъдете скромни и не скривайте колко биха стрували лукса и удобствата, които предлагате. Както се казва в една приказка „За всеки влак, има пътници”, ако клиентите са доволни от това, което им предлагате ще платят и по-висока цена и обратното ако търсят по-евтиното, то няма да изберат пълния пакет на услугите на хотела ви. Едно е важно, колкото по-ясен е ценоразписа на всичко, което могат да получат в хотела ви, толкова по-ориентирани ще са.

Ръководейки се по горе изброените основни точки вие вече имате представа, кое би съблазнило посетителите на сайта ви за хотели.

Важен е момента, в който първоначално улавяте интереса на потенциалния клиент, но така важно е и по-етапното представяне на всичко в сайта ви.

Помнете едно добрата реклама е пътя към успешния клиент, но това да го спечелите като редовен клиент, вече зависи изцяло от това, което ще му предложите на място.

Успех на всички предприемачи и с пожелание за незабравимо лято!!!