Витамините като хранителни добавки

Витамините

Както дефицитът на витамините, така и употребата им могат да се окажат опасни. Те са ни необходими, за да сме в чудесна физическа и психическа форма. Голям е обхвата от потребители с високи нужди на допълнителни дози витамини.

В тази група влизат бременните, спортистите, хората в напреднала възраст, болните, пушачите са надеждни и доказани такива.

Каква е ролята на витамините – хранителни добавки  и защо са ни нужни?

Витамините са „строителният елемент” на организма. Те са мощен източник на енергия. Подобряват храносмилането, участват в изграждане на клетки и органи, укрепват имунната система допълнителния прием на хранителните добавки е от огромно значение, както за подрастващия организъм, така и за бременните и хората с отслабнал имунитет и хората с наднормено тегло. Хранителни добавки способства за обмяната на веществата в организма, спомага за стегнатостта и оформлението на тялото, редуцира килограмите и контролира апетита. Чрез хранителните добавки имунитета е засилен на 100%, а кожата, косите и ноктите са гарантирано по здрави, блестящи и сияйни.

Бедна ли е храната ни на витамини?

Зимата употребяваме предимно замразени храни, термичните обработки убиват част от полезното в тях. Откъснатият плод също губи свойствата на витаминозен, витаминът от морковите се абсорбира най-сигурно в съчетание със зехтин, желязото в комбинация с витамин C.

Невинаги обаче се съобразяваме с всички тези фактори и тогава насреща са хранителни добавки.

Витамините

Добавки от витамините са полезни, защото с техния прием си гарантираме един сравнително нормален и здравословен живот.

Кой има нужда от допълнителни витамини/хранителни добавки?

Някои хора, които не приемат зеленчуци и плодове, мъжете, бременните жени, възрастните хора и децата.

При състоянието на стрес и психическите разстройства се засилват необходимостта от витамин С. Той е нужен и при пушачите и при простуда и грипни състояния.

Хранителните добавки витамини се предлага, както в индивидуални дози, така и в комплекс от други витамини.

Спортистите имат огромни нужди от допълнително антиоксиданти – А, С, Е, защото тялото отделя прекомерни количества свободни радикали, а те са изключително вредни. В комплексните опаковките на може да се открият най-добрите комбинации, според възрастта и нуждите на всеки индивидуално.